ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Eνας αιώνας ΒΗΜΑ!


Εκατό ακριβώς χρόνια κυκλοφορίας και ιστορίας κλείνει σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Ιδρυτής του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ», όπως ήταν ο τίτλος του «ΒΗΜΑΤΟΣ» προπολεμικά, είναι ο σπουδαίος δημοσιογράφος και στενός φίλος του Ελευθέριου Βενιζέλου, Δημήτριος Λαμπράκης.
***
Το ημερολόγιο έγραφε 6 Φεβρουαρίου 2006, όταν εξέπεμψε για πρώτη φορά ο 105.5 Στο Κόκκινο, ο ραδιοσταθμός του τότε Συνασπισμού που αργότερα πέρασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. 
***
Πρωτεργάτες του εγχειρήματος ήταν ο Θανάσης Καρτερός, επί σειρά ετών αρθρογράφος της «Αυγής», και ο αείμνηστος Βαγγέλης Βέκιος, μεταξύ άλλων ντράμερ των θρυλικών «Μουσικών Ταξιαρχιών».
***
«Στα δεκαέξι χρόνια λειτουργίας του Κόκκινου, είχα αρκετές φορές την ευκαιρία να μιλήσω για θέματα που απασχόλησαν την πολιτική ζωή του τόπου. Η λειτουργία του Κόκκινου είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται ασφυκτικά από συμφέροντα», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.
***
Μία νέα εκπομπή προστίθεται στον ραδιοσταθμό Ελλάδα 94.3. Ο Δημήτρης Χατζηνικόλας του Documento και του Kontra θα κάνει καθημερινά εκπομπές, Δευτέρα με Παρασκευή, 10 με 11 το πρωί.
Ο ραδιοσταθμός, όπως λένε από εκεί, θα ενισχυθεί κι άλλο ώστε να παρουσιάζει πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Μετά, ως γνωστόν, αναλαμβάνει ο Κώστας Μυλωνάς.