ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Βαξεβάνης: Ας πάω φυλακή...


«Η διάθεσή τους είναι να τιμωρηθώ παραδειγματικά. Να ισοπεδωθεί η εφημερίδα. Η καθημερινότητα αυτό αποδεικνύει ότι έχουν διάθεση να με βάλουν φυλακή. Η δική μου διάθεση είναι να μπω στη φυλακή. Αν πρόκειται να καταλάβει ο κόσμος στην Ελλάδα και στον κόσμο σε τι κατάσταση είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα, αν πρόκειται να γίνω καταλύτης σε μία τέτοια διαδικασία γνώσης και αυτογνωσίας, όπως και το 2012 το είχα δηλώσει, ναι θα πάω φυλακή», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο podcast του Uncover, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τη δίωξη του που έχει προκαλέσει σάλο.
«Ξέρω ότι δεν υπάρχει κακό, ξέρει και ο κόσμος ότι έγινε για το δημόσιο συμφέρον, υπήρχε αποκάλυψη, όλα είναι δημοσιευμένα, ημερομηνίες, υπογραφές, αυτή είναι η δουλειά μας. Δουλειά του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύψει ό,τι οι άλλοι θέλουν να κρύψουν. Με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί ακούγεται καλό όταν δεν έχει τη φράση “όποιο κόστος”. Το κόστος θα το πληρώσω. Και ξέρω ότι και αυτοί θέλουν να συμβεί αυτό για άλλους λόγους, για να με καταδείξουν ένοχο στον κόσμο», τονίζει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento.
«Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και το timing για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι καλό. Όταν ευρωβουλευτές όπως ο κ. Κύρτσος του λέει κοίτα να δεις τι θα πάθεις στην Ευρώπη. Επίσης όταν θες να στείλεις τον Βαξεβάνη στη φυλακή και αποδεικνύεται ότι μιλάς με τον Φουρθιώτη. Έχει ρίξει τον κύβο ο κ. Μητσοτάκης και θα εισπράξει το αποτέλεσμα», αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης.