ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Θα μας ξαναφτιάξει σωστά! Ο Μητσοτάκης!


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Θα ξαναφτιάξουμε την πόλη, σωστά αυτή τη φορά! Έτσι ακριβώς χαστούκισε ο Μητσοτάκης μια γυναίκα που διεκτραγωδούσε την κατάσταση μετά το σεισμό στην Κρήτη. Και πρέπει να καταλάβουν.. όσοι έχουν ακόμα αυταπάτες, ότι δεν του ξέφυγε άλλη μια βλακεία, από κείνες που συνηθίζει. Όχι. Απέδωσε με λέξεις όσα κάνει και όσα θέλει να κάνει. Του ξέφυγε πάνω στα νεύρα του η αλήθεια: Θα μας ξαναφτιάξει. Σωστά. Θα μας αναπλάσει με καλό, ή με το άγριο. Αυτή είναι η στρατηγική του. Αυτός είναι ο διακαής πόθος και η εντολή όσων τον στηρίζουν με όλα τα Μέσα δύναμης, επιρροής, χρήματος, ψεύδους, απάτης, χειραγώγησης, προπαγάνδας που διαθέτουν.
Σωστά αυτή τη φορά. Με το νέο εργασιακό. Να τελειώνουμε με τα κατάλοιπα της μεταπολίτευσης, την εργατική τάξη των απαιτήσεων, τις κακοτεχνίες του οχτάωρου, τις υπερωρίες που πληρώνονται ως υπερωρίες, τη στοιχειώδη προστασία του εργαζόμενου, τα συνδικάτα όπου υπάρχουν και διαθέτουν κάποια δύναμη διαπραγμάτευσης. Να καθαρίσει η μπουλντόζα της πολιτικής του το οικόπεδο της εργασίας για να στηθεί εκεί το νέο εργασιακό οικοδόμημα κατά το πρότυπο της e-food, της υπεργολαβίας, των κακοπληρωμένων και των απλήρωτων, των ανοχύρωτων και των ανασφάλιστων, των μεταμφιεσμένων σε ελεύθερους επαγγελματίες μισθωτών.
Σωστά αυτή τη φορά. Με τον νέο πτωχευτικό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, που φροντίζει να καθαρίζει δρόμους, σπίτια, πάρκα, πλατείες, περιουσίες, και καταστήματα από τα ερείπια των μνημονίων και της πανδημίας. Για να τα παραδώσει στους εθνικούς εργολάβους, σε μια θηριώδη επιχείρηση ανάπλασης οικονομικής και κοινωνικής, που θα βγάλει από τη μέση τους μικρούς ιδιοκτήτες, θα βαφτίσει αφορολόγητη μεσαία τάξη όσους διαθέτουν ακίνητα 800.000 ευρώ και πάνω, θα διαμοιράσει «σωστά» το χρήμα του ταμείου ανάκαμψης, θα δώσει προνόμια σε όσους δεν τα χρειάζονται και σφαλιάρες σε όσους χρειάζονται προστασία. Σωστά!
Σωστά αυτή τη φορά. Με το διχαστικό χειρισμό του εμβολίου, την εξίσωση θυτών και θυμάτων, την αγιοποίηση του Λιγνάδη και τη δαιμονοποίηση του Φύσα, το ξέπλυμα και τον εξανθρωπισμό του απάνθρωπου φασισμού, τη νεκρανάσταση των βολικών σε εποχές χολέρας δύο άκρων, την παντοδυναμία της αστυνομικής καταστολής, το δόγμα του Όρμπαν και του Μπολσονάρο σε ελληνική μετάφραση, την αναπαλαίωση του τρίκυκλου, την ποινικοποίηση της γνώμης και τη δίωξη δημοσιογράφων με νόμους αντίγραφα της χούντας, το όνειρο μιας κοινωνίας στην οποία η πλειοψηφία των ψυκτικών θα υπηρετεί υπάκουα τη μειοψηφία των κατεψυγμένων.
Σωστά αυτή τη φορά. Με νεολαία διωκόμενη και παραμυθιαζόμενη με giga, Παιδεία δύο και τριών ταχυτήτων, κολλέγια σε κάθε γωνία που παρέχουν πτυχία έναντι αδράς αμοιβής, Πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και προσωπικό, αλλά με ειδική αστυνομία, απαλλαγή του έθνους από βλαβερά μαθήματα όπως η κοινωνιολογία, επιστροφή στο ευαγγέλιο, την προσευχή και κυρίως τη νηστεία, δουλεία στη μόρφωση και ασυλία στους ανεμβολίαστους παπάδες, επιστροφή στις αλήστου μνήμης εποχές της πατρίδας, της θρησκείας, και της οικογένειας. Με τον Πλεύρη αρμόδιο για τη σωματική μας υγεία. Και την Κεραμέως με τον Συρίγο αρμόδιους για την πνευματική.
Σωστά αυτή τη φορά. Έχουν και το σχέδιο, και την απόφαση, και τους μηχανικούς, και τους χτίστες, και τους μαστόρους, και τους πρόθυμους επενδυτές, για να χτίσουν το Καθεστώς που ονειρεύονται για χρόνια οι εθνικοί μας εργολάβοι. Και θα το διαπράξουν, μην έχετε αμφιβολίες, αν δεν αντιδράσει η κοινωνία. Οι είλωτες και οι υποψήφιοι είλωτες. Σωστά αυτή τη φορά!

- το άρθρο του Θ. Καρτερού είναι από την ΑΥΓΗ (01.10.2021)