ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021

«Λουκέτο» σε ειδησεογραφική πλατφόρμα μετά το σκάνδαλο με το «φούσκωμα» των επισκέψεων


Έκλεισε η νεοσύστατη ειδησεογραφική πλατφόρμα Ozy, έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τερατώδη ψέματα ηγετικών στελεχών της προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές. Σύμφωνα με.. έρευνα των The New York Times, ηγετικά στελέχη της πλατφόρμας παραφούσκωναν εσκεμμένα τους αριθμούς των επισκέψεων στην ίδια και στην παρουσία της σε άλλους ιστότοπους, ειδικά στο YouTube.
Τα δημοσιεύματα έφεραν την ακύρωση εκπομπών, εσωτερική έρευνα, όπως επίσης ανησυχία από τους επενδυτές και αποχωρήσεις... υψηλού επιπέδου από την εταιρεία που όμως συγκέντρωσε συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εταιρεία δεν απάντησε,  ενώ ο γενικός διευθυντής της, ο Κάρλος Ουότσον, ο οποίος ίδρυσε την πλατφόρμα το 2013, δεν έδωσε συνέχεια.
Πρόκειται για αστέρα τηλεοπτικών δικτύων και επιχειρηματία, που υποστηριζόταν από προσωπικότητες όπως μεταξύ άλλων η Λορίν Πάουελ Τζομπς, χήρα του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς.
Η πλατφόρμα αναρτούσε άρθρα, πόντκαστ και βίντεο, με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, κατά το υπόδειγμα άλλων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, όπως οι ιστότοποι BuzzFeed και Refinery29.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τον Φεβρουάριο με αντιπροσώπους της τράπεζας Goldman Sachs, που εξέταζε το ενδεχόμενο να επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της Ozy, ο Σαμίρ Ράο, συνιδρυτής, δεύτερος τη τάξει και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, παρέστησε τον εκπρόσωπο του YouTube, αποκάλυψαν οι Times.
Απευθυνόμενος στους τραπεζικούς με αυτή την πλαστή ταυτότητα, ο Σαμίρ Ράο τους διαβεβαίωσε πως η Ozy είχε μεγάλη επιτυχία στο YouTube, τόσο ως προς τον αριθμό των θεάσεων, όσο και ως προς τον τζίρο της από διαφημίσεις.
Οι αντιπρόσωποι της τράπεζας αντιλήφθηκαν γρήγορα πως βρίσκονταν μπροστά σε απόπειρα εξαπάτησής τους και ο Ουότσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.
  • Η Ozy εξάλλου διατεινόταν πως η εκπομπή του («The Carlos Watson Show»), που άρχισε να παράγεται το 2020, ήταν το «πρώτο τοκ-σόου του Amazon Prime», της πλατφόρμας βίντεο της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, χωρίς τη συναίνεση του διαδικτυακού κολοσσού του Σιάτλ και ενώ η εκπομπή ούτε προωθείτο ούτε χρηματοδοτείτο από την Amazon.
  • Ακόμη, η Ozy προσέλκυσε διάφορους διάσημους προσκεκλημένους στην εκπομπή του Κάρλος Ουότσον διαβεβαιώνοντάς τους πως οι συνεντεύξεις θα προβάλλονταν στο αμερικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο A&E, ενώ δεν υπήρχε καμιά τέτοια συμφωνία.