ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γραμμή Ντόρας


Να ξέρετε, πάντως, πως στο θέμα της εβδομάδας –αναφέρομαι στην κρίση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο– η Ντόρα Μπακογιάννη, σαφώς με τη μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς ισορροπίες, ήταν ..στη δική της γραμμή, η οποία συνέπιπτε με τη γραμμή Βενιζέλου. Η πρώην υπουργός έλεγε εξαρχής σε συνομιλητές της πως πρέπει πάση θυσία να πέσουν οι τόνοι και να γίνει κανονικά η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, όπερ και εγένετο. «Την Ντόρα να την ακούτε», όπως έλεγε ένας παλιός κοινοβουλευτικός.
****
Στο μπρα ντε φερ που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και Ελπιδοφόρου υπήρχαν πρόσωπα που διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο και με τη στάση τους δεν βοήθησαν να πέσουν οι τόνοι εξαρχής, αδιαφορώντας για τη διεθνή εικόνα της χώρας. Τέτοιο ρόλο, όπως μου λένε, έπαιξε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Διαματάρης, ο οποίος δεν εμφανιζόταν φαν του συμβιβασμού. Δεν θέλω να πιστέψω πως υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις και στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
Θεωρείο / Καθημερινή