ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ και «ο Μητσοτάκης που πέρασε της ψυχής του τον τάραχο»...


Ο διευθυντής του Βήματος περιέγραψε την Κυριακή την ψυχολογική κατάσταση του κ. Μητσοτάκη, τον τελευταίο καιρό. «Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε της ψυχής του τον τάραχο τον περασμένο Αύγουστο», έγραψε ο κ. Α. Καρακούσης. «Είναι ακριβές ότι εκεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πέρασε δύσκολες και αποδιοργανωτικές μέρες».
Ο πρωθυπουργός έκανε μια προσπάθεια προσωπικής ανασυγκρότησης, με τη συνέντευξη τύπου τον Αύγουστο, μόλις έσβησαν οι φωτιές. Αλλά εκνευρίστηκε με την πρώτη δύσκολη ερώτηση δείχνοντας ότι είναι ευάλωτος. Στη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη επίσης έδειξε σημάδια εκνευρισμού. Είναι προφανές ότι δυσκολεύεται να κινηθεί σε μη προστατευμένο περιβάλλον και να διαχειριστεί την αμφισβήτηση.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές κλόνισαν την εικόνα που του είχε επιτρέψει «να εμφανίζεται κυρίαρχος στο εγχώριο πολιτικό παιχνίδι », εξήγησε ο κ. Καρακούσης. «Ήταν μια πραγματική κρίση, στο αποτέλεσμα της οποίας διαμορφώθηκε το πρώτο πεδίο ευθείας αμφισβήτησης».
Ύστερα ήρθαν οι προσωπικές αποδοκιμασίες, στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Θυμωμένος, ο κ. Μητσοτάκης αρχικά τις απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε παρατήρηση στον γραμματέα του ΚΚΕ που δεν τις είχε αποτρέψει. Αλλά το φαινόμενο των μαζικών αποδοκιμασιών, που συχνά καταλήγουν σε ύβρεις, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

- απόσπασμα από κείμενο του Στ. Κούλογλου στο ΤVXS (EΔΩ)