ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 100 «φεσωμένοι» εργαζόμενοι και οι καμπάνες στον επιχειρηματία-παρουσιαστή


Με μία καταδικαστική
απόφαση, σε πρώτο όμως βαθμό, συνέπεσε, σχεδόν, το ξεκίνημα της νέας σεζόν για (πρώην) επιχειρηματία – παρουσιαστή. Πριν λοιπόν, μερικές ημέρες, στο Μονομελές.. Πρωτοδικείο Πειραιά μαζεύτηκαν ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πάνω από 100 πρώην εργαζόμενοι- «φεσωμένοι» όπως ισχυρίζονται από την εταιρεία του επιχειρηματία, η οποία σήμανε φαλιμέντο το 2014. Σε μια δίκη, που ξεκίνησε 9 το πρωί και τελείωσε στις 6 το απόγευμα, μίλησαν και οι 100 περίπου πρώην υπάλληλοι –αρκετοί και με καλά λόγια και κάποιοι με λιγότερο καλά (sic).
****
Κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της μη καταβολής οφειλόμενων μισθών ήταν ο, ασιατικής υπηκοότητας διευθύνων σύμβουλος και ο παρουσιαστής, ο οποίος, παρότι δεν εμφανίζεται στα «επίσημα χαρτιά», ήταν ουσιαστικά ο CEO της εταιρείας. Η Έδρα, όπως πληροφορούμεθα, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της μη καταβολής οφειλόμενων μισθών μόνο για το δίμηνο του Ιουνίου-Ιουλίου 2014. 
****
Σημειωτέον ότι το δικαστήριο αναγνώρισε -για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό- ότι ο επιχειρηματίας-παρουσιαστής, που δεν εμφανίζεται στο καταστατικό, είχε ουσιαστικό ρόλο διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρεία. Γι’ αυτό ποινή επιβλήθηκε και στον ίδιο. Πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολύπειροι νομικοί του παραστάτες θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε σε δεύτερο βαθμό να πέσει στα μαλακά.
****
Η ιστορία ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο κάπου στο 2014. Τότε ορισμένοι πρώην εργαζόμενοι της χρεοκοπημένης εταιρείας, προτού προχωρήσουν σε επίσχεση, έκαναν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το «φέσι» που είπαν πως τους είχαν φορέσει οι εργοδότες τους. Ο Επιθεωρητής Εργασίας σχημάτισε και απέστειλε φάκελο στην Εισαγγελία. Οι δικαστές, αυτεπάγγελτα συνέταξαν μήνυση και ως ήταν αναμενόμενο προέκυψαν ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της μη καταβολής μισθού για το κρίσιμο δίμηνο για το οποίο έγινε το δικαστήριο. Η ιστορία, όπως καταλαβαίνετε, αναμένεται να έχει και νέα επεισόδια.