ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Καζάνι που βράζει ο ΣΚΑΪ – Βλέπει τον κόσμο να του γυρνά την πλάτη


Από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητριου Φαληρέως 2, η ανεμπόδιστη θέα στον Φαληρικό όρμο και ο ανοιχτός ορίζοντας θα μπορούσαν να.. διαμορφώνουν συνθήκες ιδανικού εργασιακού χώρου και περιβάλλοντος.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι στο χώρο όπου στεγάζεται το «πρόγραμμα» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και δυστυχώς η θέα στον Σαρωνικό και το γαλάζιο της θάλασσας δεν μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ήρεμου κλίματος.
«Εισπράττεις την ένταση ακόμα και από το ασανσέρ πηγαίνοντας σε άλλο όροφο», λέει στο «Ποντίκι», δορυφόρος του καναλιού, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος της έντασης που επικρατεί στο σταθμό που μοιάζει να πελαγοδρομεί.
Γενικώς τίποτα δεν πάει καλά στο ΣΚΑΪ με τις επιλογές του. Αποτυπώνεται στις τηλεθεάσεις και στις ανακατατάξεις στη δομή προγράμματος. Αλλαγές επι αλλαγών στις εκπομπές του.
Το «Love it» δεν τραβάει. Η καθημερινή σειρά «Μόλις χθες», τα βρίσκει σκούρα με τον ανταγωνισμό, κρίνοντας από τις αναιμικές αποδόσεις αν και τα επεισόδια της δεν έχουν πολύ καιρό που άρχισαν να προβάλλονται.
Το «Top Chef» μοιάζει με άνοστο φαγητό, το οποίο σχεδόν κανένας δεν θέλει να φάει. Τελευταία στον Σκάι σκέφτονται- λέγεται- να αλλάξουν και σ αυτό ώρα μετάδοσης. Τα επεισόδια του δηλαδή να βγαίνουν στον «αέρα» αργά το απόγευμα ώστε να λειτουργούν ως lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Στο τραπέζι των συζητήσεων στον ΣΚΑΙ έπεσε η ιδέα στη prime time ζώνη του καναλιού να μετακομίσει μια άλλη εκπομπή μαγειρικής. Οι ιθύνοντες του σταθμού επεξεργάζονται την εκδοχή, το σενάριο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το «Κάτι ξαναψήνεται» να μεταφερθεί στη βραδινή από την απογευματινή ζώνη προκειμένου να ανανεωθεί το πρόγραμμα σε μια απόπειρα να διορθωθούν τα κατατονικά ποσοστά τηλεθέασης.
Το «Big brother» στο μεταξύ δεν φτουράει. Τα ποσοστά που σημειώνει στη βραδινή ζώνη, αλλά και στην αναπαραγωγή στις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού δείχνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτήσει τη δυναμική ώστε να κερδίσει τους τηλεθεατές και ειδικά το κοινό 18-54.
Τα επεισόδια από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» φλερτάρουν αρκετές φορές με μονοψήφια μερίδια τηλεθέασης. Το ριάλιτι δεν ευνοείται, όπως υποστηρίζεται- από το πολύ χαμηλό lead in που παίρνει από το «Top Chef», το οποίο κινείται σε νούμερα ακόμα και κάτω από 5%, σύμφωνα με τη Nielsen Audience Measurement.
Αλλά και τα live του «Big brother» φέρνουν τις Παρασκευές τα προσδοκώμενα νούμερα παρόλο που είναι σαφώς καλύτερα από τα επεισόδια.
Μικρή παρένθεση. Με παράδοση στα δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ ο σταθμός, σήμερα (Παρασκευή 1η Οκτωβρίου) έχει προγραμματίσει να προβάλλει το πρώτο από τα οκτώ επεισόδια της σειράς ιστορικής τεκμηρίωσης «1821. Ήρωες». Και από την ώρα προβολής (21.00) στον Σκάι φαίνεται ότι το προορίζουν για lead in στο «Big brother»! Επιλογές είναι αυτές. Κλείνει η παρένθεση.
Στο δια ταύτα ο ΣΚΑΪ με τις επιλογές και τους χειρισμούς έχει απωλέσει σημαντικό κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση με εβδομαδιαίο (20-26/9) μερίδιο τηλεθέασης στο 12,7%, πίσω από τον Alpha (14,7%) και το Mega (13,3%).

Άγις Νικολάκης / topontiki