ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ρουπακιώτης για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν έβαζε stop το Μαξίμου


Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Αντώνης Ρουπακιώτης σχολιάζοντας την εκβαση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
«Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε... stop από Μαξίμου... δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (επί Σαμαρά)», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
«Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας», πρόσθεσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, προσθέτοντας ότι αν δεν είχαν μπει τότε «εμπόδια» στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ίσως θα είχαν αποφευχθεί κάποιες από την δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Να θυμίσουμε ότι ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Mπαλτάκος και συνεργάτης του Σαμαρά, αναγκάστηκε τον Απρίλιο του 2014 να παραιτηθεί από τη θέση του ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε με την αποκάλυψη των συνομιλιών που είχε με τον υπόδικο για συμμετοχή στην νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη.
Οι δηλώσεις αυτές του Αντώνη Ρουπακιώτη αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο πολιτικών αντιπαραθέσεων ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος γύρω από τα όσα είπε ένας άλλος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (επί ΣΥΡΙΖΑ), ο Σταύρος Κοντονής για την αλλαγή του ποινικού κώδικα που ίσως οδηγήσει τους καταδικασθέντες στην δίκη της ΧΑ στα μαλακά.
Τέλος, έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι» και με φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.
-πηγή: topontiki.gr