ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σιδηρά κυρία ή... υπουργός Φωτοτυπίας;


«Μέσα από τις δεκάδες συζητήσεις με την Αννα Διαμαντοπούλου, επιβεβαίωσα ότι οι πεποιθήσεις είναι πιο επικίνδυνοι εχθροί της αλήθειας από τα ψέματα». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, συν-συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου της Αννας Διαμαντοπούλου «Από το Ντεσεβό στο Drone», που.. εκδόθηκε εν μέσω πανδημίας του Covid-19. Προφανώς το λέει για κομπλιμέντο, για να δείξει ότι η συνομιλήτριά του δεν πάσχει από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Ωστόσο, η έλλειψη σταθερών πεποιθήσεων εύκολα συγχέεται με τον αριβισμό και τον καιροσκοπισμό, κατηγορία που συχνά αποδίδουν στην έμπειρη πολιτικό αντίπαλοι αλλά και πρώην σύντροφοί της.
Η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Αννα Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του διεθνούς Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προκάλεσε αντιδράσεις τόσο εντός της Ν.Δ. όσο και μέσα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Η Αννα προτείνεται από τον Κυριάκο για γ.γ. του ΟΟΣΑ. Τελικά συγκυβερνάμε με τη Ν.Δ., αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», σχολίασε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια ανάρτηση-σπόντα στην ηγεσία του κόμματός του. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ζητώντας διευκρινίσεις αν «υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη» και «de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Δεξιά».
-  περισσότερα στο ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην ΕφΣυν ΕΔΩ