ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Κ. Βαξεβάνης: Είμαστε ακόμη ζωντανοί και συνεχίζουμε

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Ενισχύοντας την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων στην Ευρώπη».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το καινούριο βιβλίο «Η αποστολή της ενημέρωσης: Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο μιλούν έξω από τα δόντια», μια πολυετής έρευνα στην οποία μιλούν 20 δημοσιογράφοι,.. ανάμεσα στους οποίους ο εκδότης της εφημερίδας Documento και του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, και η δολοφονημένη στη Μάλτα Μάρθα Καρουάνα Γκαλίζια. Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη όλων των δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε σχετικά στο fb: Είμαι περήφανος γιατί σήμερα, παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το βιβλίο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ευρώπη . Είμαι ένας από τους 20 δημοσιογράφους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο ως μια από τις υποθέσεις προσπάθειας εκφοβισμού και φίμωσης δημοσιογράφων. Στο ίδιο βιβλίο φιλοξενείται συνέντευξη και της Δάφνης Γκαλισια. Είναι η τελευταία συνέντευξη της Δάφνης. Δέκα μέρες μετά, την δολοφόνησαν στη Μάλτα ενώ ερευνούσε υπόθεση κυβερνητικής διαφθοράς. Ευτυχώς είμαστε ακόμη ζωντανοί και συνεχίζουμε.