ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Εκφοβισμός με κλητεύσεις από αστυνομικά τμήματα για τις καταλήψεις

Η κλήτευση συλλογικών οργάνων και διευθυντών σχολείων σε αστυνομικό τμήμα με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ύστερα από εισαγγελική μάλιστα παραγγελία, θυμίζει έντονα πρακτικές άλλων εποχών.
Αφού πρώτα επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές με προσαγωγές και τραμπουκισμούς, αλλά και με την πρόσφατη υπουργική.. απόφαση για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες, με τον παράλληλο αποκλεισμό όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, τώρα καλούν διευθυντές σχολείων αλλά και προέδρους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε ένορκη εξέταση, στο πλαίσιο «διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας».
Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Αθήνας και οι διευθυντές του 9ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αθήνας κλήθηκαν να καταθέσουν -χθες- στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως με αφορμή την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, η οποία βέβαια έχει λήξει εδώ και μία εβδομάδα.
- διαβάστε τη συνέχεια στο ρεπορτάζ της Διαλεκτής Αγγελή στην ΕφΣυν ΕΔΩ