ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο εθνάρχης

Oταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια». Αλλά όταν λέμε δεκαπέντε, εννοούμε έξω. Και πιθανόν, μέσα στη Βουλή. Κι αυτό όχι γιατί ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι ελλιπής (σημειώνω ότι προέκυψε από έγκριτους νομικούς, όπως ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος και ο Βασίλης Μαρκής), αλλά διότι ο φόβος των συντακτών του νέου νόμου για τον στιγματιστικό χαρακτήρα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από.. τον παλαιό Π.Κ. ανοίγει παράλληλα κι ένα παράθυρο για το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής ως προσώπων και όχι ως μελών κόμματος.
Το θέμα είναι αν η αναμενόμενη τροποποίηση του νόμου θα έχει αναδρομική ισχύ. Αλλά αυτό, επειδή δεν μπορεί να το πει ο εθνάρχης, θα το γνωματεύσει με τη νομική του απαράμιλλη μαεστρία ο εκκολαπτόμενος.
ΥΓ.: Πάντως η «Εφ.Συν.» στην ολοσέλιδη αναφορά όσων «ξέπλυναν» τη Χρυσή Αυγή, τις προάλλες, με ένα είδος (εύκολου) κουίζ, προτίμησε να σβήσει (σχεδόν) με «μπλάνκο» τα ονόματά τους. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να θυμάσαι καλύτερα.

Γιώργος Βέλτσος / EφΣυν