ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση Alco: κόλαφος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία

Νέα μεγάλη έρευνα της Alco για λογαριασμό του Open TV με τη συνεργασία του ethnos.gr αποτύπωσε την σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Δίκη Χρυσής Αυγής, κορονοϊός, οικονομία, καθώς και η πάντοτε επίκαιρη πρόθεση ψήφου.
Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένη με τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην Παιδεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, μέσα σε μόλις πέντε μήνες, εκτοξεύτηκε η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ το 57% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην παιδεία και το 55% για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Δείτε τα ευρήματα:

Το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το 15% του περασμένου Μαΐου.

Παράλληλα, σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες.

Ακολοθούν και υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης: