ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Καταγγελίες για αστυνομική τρομοκρατία και κυνηγητό μαθητών πριν και μετά την πορεία

«Δεκαπεντάχρονα παιδιά τα βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες»

 Oργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πριν και μετά την πορεία στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές καταγγέλλει το BLOCO μαθητών/τριών. «Mετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας «η αστυνομία..

επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητώνκ αι μαθητριών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιάκριτος και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους» σημειώνουν με έμφαση υπογραμμίζοντας την κατατρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος.

Την ίδια ώρα ένα αποκαλυπτικό βίντεο με αγανακτισμένο γονιό που ξεσπά κατά των αστυνομικών και της απαράδεκτης βαρβαρότητας, έχει ξεσηκώσει τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν τους
μαθητές σαν εγκληματίες.
Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο που σχολιάζει επίσης την αφωνία των συστημικών ΜΜΕ αναφορικά με το περιστατικό.
«Στην αρχή μας λέτε για εξακρίβωση μετά μας λέτε για προσαγωγή θα τους πάτε πάνω θα τους κάνετε σύλληψη, το έχουμε δει το έργο χίλιες φορές» ακούγεται να λέει ο αγανακτισμένος πατέρας απευθυνόμενος στα ΜΑΤ.
«Επιτέλους πρόκειται για δεκαπεντάχρονα παιδιά τα βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες» καταγγέλλει με εμφανή ένταση.

Η καταγγελία του BLOCO μαθητών/τριών:
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο! Την Πέμπτη 15/10 η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητών και μαθητριών πριν και μετά την πορεία.
Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιάκριτος και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους. Κατά την διάρκεια της πορείας δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο και η πορεία τερμάτισε στο σημείο που ξεκίνησε στα προπύλαια.
Μετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας πραγματοποίησαν επεμβάσεις αδιακρίτως σε διάφορα σημεία πέριξ του Συντάγματος. Πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι κατά τις 12:30 περίπου είκοσι μηχανές ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση και προσήγαγαν δυο συμμαθητές μας. Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ και την ηγεσία του Υπ. Προ. Πο. για την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.
Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση. Θα μας βρουν απέναντι τους.

πηγή: avgi.gr

 

UPD Μάρτυρας της αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνόδευσε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης ήταν η Μελίνη Υφαντή, φοιτήτρια και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Κόκκινο, περιέγραψε την βίαιη προσαγωγή δύο μαθητών που ήταν δεμένοι με χειροπέδες και πεσμένοι στο έδαφος στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ κατήγγειλε και την προσπάθεια τρομοκράτησης της ίδιας από τους αστυνομικούς, που την απείλησαν με προσαγωγή, επειδή ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Όπως είπε, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και πριν και μετά το συλλαλητήριο, με τους αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους, να ζητάνε τα στοιχεία των διαδηλωτών και να ανοίγουν τις τσάντες τους. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 17 ατόμων, εκ των οποίων τα δύο τελικά συνελήφθησαν, έπειτα από το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Εκτός από τους μαθητές, ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Οι συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν λίγο μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει.