ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή και οι κρυφοί λάτρεις της…

Μια δημοσκόπηση για την εγκληματική οργάνωση, που σε κάνει ν’ ανατριχιάζεις

του Χρήστου Ξανθάκη

Την αρχή την είχε κάνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Όταν είχε βγει και είχε μιλήσει για μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή, απαντώντας στοn Γιάννη Μηλιό και στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Με δικά του λόγια:
«Θέλετε το ΚΚΕ, πάρτε το.. Αλλά γιατί όχι μετά, μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην την δεχθούμε, (όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες), να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία;»
Και δεν ήταν μόνο δική του ιδέα τα περί «σοβαρότητος». Όπως μας δείχνει η δημοσκόπηση της Prorata, που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν είναι λίγοι όσοι, δεν είναι λίγες όσες ασπάζονται παρόμοιες απόψεις. Θα σας πω το νούμερο, αλλά πάμε πρώτα στο ερώτημα της δημοσκόπησης για να είμαστε και ακριβείς:
«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αν η Χρυσή Αυγή δεν έκανε εγκληματικές πράξεις αλλά έμενε προσηλωμένη αποκλειστικά στις ιδέες και στις πολιτικές προτάσεις θα ήταν ένα χρήσιμο για την κοινωνία πολιτικό κόμμα. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συγκεκριμένη άποψη;»
Και βρέθηκε, παρακαλώ, ένα 9 % των ερωτηθέντων να απαντήσει «σίγουρα συμφωνώ», ενώ ένα 12 % δήλωσε «μάλλον συμφωνώ». Στη σούμα, ένα 21 % του συνόλου, δεν την βρήκε και τόσο άσχημη, δεν την βρήκε καθόλου άσχημη την ιδέα μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής…
Τι σημαίνει όμως «προσηλωμένη στις ιδέες και στις πολιτικές προτάσεις»; Ότι θα καθόσαντε, ας πούμε οι «σοβαρότεροι» χρυσαυγίτες στο σαλονάκι της οικογένειας Μιχαλολιάκου και θα συζητούσαν για τη Θούλη και το Ράγκναροκ; Ότι θα τους απασχολούσαν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι προοπτικές της πράσινης ενέργειας; Ότι θα τρέχανε καυτά τα δάκρυά τους για το Ράιχ, αλλά στη Βουλή θα κατέθεταν εποικοδομητικές προτάσεις για το μέλλον της ομοσπονδίας τσιρλίντιγκ; Πώς διάολο γίνεται φασισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Εκτός πια κι αν αυτό τα 21 % που εμπνέεται από τις φαντασιώσεις του κυρίου Μπάμπη, κλείνει το ματάκι στους φαιοχίτωνες και τους αφήνει ανοιχτή την εξώπορτα για μια δύσκολη ώρα. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται ρε φίλε, ας έχουμε και μια πατινή που λέμε και στο χωριό μου…
Εν τω μεταξύ στην ίδια έρευνα, αποφαίνονται οι ερωτηθέντες και οι ερωτηθείσες ότι σε ποσοστό 78 % συνέβαλε η δικαιοσύνη στην καταδίκη της Χρυσής, σαφώς περισσότερο δηλαδή από τη Μάγδα Φύσσα, σύμφωνα με τη γνώμη τους πάντα, καθώς η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου θεωρείται υπεύθυνη κατά 66 %. Και πάλι καλά να λέμε που μόλις το 50 % πιστεύει ότι στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής συνέβαλαν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας γιατί θα έπρεπε να βγάλουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας και να ψαλιδίσουμε τα’ αυτιά μας με τόσα και τόσα που είδαμε και ακούσαμε στα κανάλια…
Να το κλείσω όμως με τη δήλωση συνδικαλιστή (συγγνώμη, συνδικαλιστού!) της αστυνομίας, που βγήκε στην μικρή οθόνη και δήλωσε ευθαρσώς πως ούτε ένας ένστολος δεν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή. Δεν θα τον διαφημίσω (φύγε, γίδι…), αλλά θα του αφιερώσω κάτι που είχε γράψει προ ετών το «Βήμα», γνωστό όργανο της διεθνούς κομμουνιστικής προπαγάνδας. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Πάλι οι αστυνομικοί ψήφισαν μαζικά τη Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό που ίσως υπερβαίνει το 50%. Παρ’ ότι οι ένστολοι «διασκορπίστηκαν» σε περισσότερα αλλά και διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, πάλι εμφανίζονται να «γιγαντώνουν» το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος.
Παρ’ ότι μεσολάβησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου η ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε τον ρόλο του ερευνητή της υπόθεσης και παρά τις εσωτερικές έρευνες για «θυλάκους» της οργάνωσης μέσα στην Αστυνομία, οι ένστολοι φαίνεται να ψήφισαν ακόμη πιο δυναμικά τη Χρυσή Αυγή από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2012. Δημιουργώντας για άλλη μια φορά, πλήθος ερωτηματικών για όσα συμβαίνει στο εσωτερικό της Αστυνομίας».

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr