ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Εκτός Μεγάρου Μαξίμου ο «dealmaker»–σύμβουλος Μητσοτάκη

Παρελθόν αποτελεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής.. Γραμματείας Πρωθυπουργού, Βασίλης Ανδρικόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία αναρτήθηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου αναρτήθηκε το ΦΕΚ παραίτησης, το οποίο υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώην προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού  εκτελούσε παράλληλα χρέη ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, ενώ είναι γνωστή η στενή του σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Β. Ανδρικόπουλος είναι επιχειρηματίας και στέλεχος επιχειρήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε από εταιρείες όπως η Green Cola Hellas ΑΕ, ενώ κατείχε μετοχές και διοικητική θέση σε εταιρείες όπως το online supermarket, Caremarket και η αλυσίδα φούρνων των ΗΠΑ, GFG Bakery. Σύμφωνα με δημοσίευμα του fortunegreece.gr, ο ίδιος χαρακτηριζόταν το 2017 ως «dealmaker με πολλά επιχειρηματικά καπέλα», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν τις εκλογές του 2019, το όνομά του «έπαιζε» για υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με πιθανή την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν δημοσιεύματα για την παραίτησή του, ο Β. Ανδρικόπουλος φέρεται να κρίθηκε υπεύθυνος για την «κακή αναπτυξιακή πορεία» της κυβέρνησης, ενώ άλλες πληροφορίες σημειώνουν πως είναι εκείνος που έχει επιλέξει αρκετά από τα στελέχη που βρέθηκαν στο πλευρό των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.