ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας του Θανάση Καρτερού στη διεύθυνση της «Αυγής»

Ανάμεσα στις ποικίλες αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» προστίθεται και αυτή του αρθρογράφου της εφημερίδας Θανάση Καρτερού που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθυντή (έξυπνο από την Αυγή). Φυσικά ο Καρτερός μέσα από την επιστολή αποδομεί τα επιχειρήματα των επικριτών του πρωτοσέλιδου και αποδεικνύει -από την ανάποδη- ότι Μητσοτάκης- Σαμαράς «δεν είναι αθώοι». Συγκεκριμένα κι όπως γράφει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση:
Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Θανάσης Καρτερός στη διεύθυνση της εφημερίδας μας.
Κύριε διευθυντά,
Αισθάνομαι την υποχρέωση όχι μόνο να διαφοροποιηθώ, αλλά και να διαμαρτυρηθώ δημόσια για τον τίτλο της πρώτης σελίδας στην Αυγή της Κυριακής, 11-10: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. Που αναφέρεται βέβαια στη διαχρονική στάση του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Πώς δεν είναι αθώοι; Πόθεν προκύπτει ότι δεν είναι αθώοι; Και ποια η θέση και η απάντησή σας στους επώνυμους, ευαίσθητους, πολιτικά νουνεχείς οδοιπόρους και συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτύρονται γιατί ξεπεράσατε τα όρια της ευπρέπειας, της δεοντολογίας, και της πολιτικής ορθότητας; Γνωρίσματα μιας σύγχρονης Αριστεράς όλα αυτά, η οποία πρέπει να μάθει επιτέλους να γυρίζει το άλλο μάγουλο, ακόμα κι όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι τη χαστουκίζουν με ψεύδη ασύστολα;
Αλλά και ποια η θέση σας απέναντι στους απέναντι, δηλαδή τη ΝΔ, τον κ. Πέτσα, το γραφείο τύπου, και τους εθελοντές της λίστας, που σας αποκαλούν γκαιμπελίσκους;
Ας είμεθα ειλικρινείς: Ο τίτλος σας θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από όλους μας, αν υπήρχαν ορισμένα γεγονότα που να αποδεικνύουν ότι αποδίδει την πραγματικότητα. Αν αντανακλούσε κάπως την αλήθεια. Ότι δηλαδή πραγματικά οι δυο εικονιζόμενοι στην πρώτη σελίδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. Παραδείγματος χάρη:
ΑΝ η Δεξιά του κ. Σαμαρά χάιδευε τη Χρυσή Αυγή επέτρεπε στην Αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια στην εγκληματική της δράση, ή και να δίνει ένα χεράκι στους χρυσαυγίτες.
ΑΝ η κυβέρνηση Σαμαρά φύλαγε δεκάδες δικογραφίες στα συρτάρια της, κάλυπτε και συνδαύλιζε με ακραίες πολιτικές θέσεις -να απελευθερώσουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες, παραδείγματος χάρη- την προπαγάνδα συγκάλυψης της φασιστικής συμμορίας, άφηνε ή και παρότρυνε στελέχη της να εμφανίζουν σαν κανονικότητα τις επελάσεις των ναζί.
ΑΝ υπήρχαν σχέδια για την αξιοποίηση της ναζιστικής συμμορίας από τον κ. Σαμαρά, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την εκλογική επικράτησή του απέναντι στον επερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝ κάποιος, ή κάποιοι, έμπιστοι εκπρόσωποι του κ. Σαμαρά, διαπραγματεύονταν τάτσι μίτσι κότσι με τους Μιχαλολιάκους και τους Κασιδιάρηδες.
ΑΝ ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε δημόσια ότι δεν υπάρχει βία από τους νεοναζί, αλλά μόνο από την Αριστερά.
ΑΝ όταν σφάζονταν άνθρωποι ο πρόεδρος της ΝΔ άφηνε τον αντιπρόεδρό του να υποβάλλει ερωτήσεις στη Βουλή όχι για τους μαχαιροβγάλτες, αλλά για την άδεια παραμονής των θυμάτων.
ΑΝ στη ΝΔ του Μητσοτάκη υπήρχαν φασίστες, χουντικοί, ακροδεξιοί, άτομα με μητρώο βίας, ή πολιτευτές που διαφήμιζαν τη χρησιμότητα μιας πιο πολιτισμένης Χρυσής Αυγής.
ΑΝ σε σοβαρά ζητήματα όπως οι Πρέσπες, και το προσφυγικό, υπήρχε κρυφή αλλά και ανοιχτή σύμπλευση της νομιμόφρονος Δεξιάς με τους εγκληματίες της σβάστικας. Παρόμοια συνθήματα, παρόμοιες δράσεις, μαύρο μέτωπο κατά του «προδοτικού» ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝ επώνυμα και κορυφαία στελέχη της παράταξης εμφανίζονταν χέρι-χέρι με χρυσαυγίτες σε διαδηλώσεις «εθνικού» περιεχομένου.
ΑΝ οι βαρόνοι των ΜΜΕ, φίλοι πολιτικοί, ορισμένοι και οικογενειακοί, του κυρίου Μητσοτάκη, διαφήμιζαν, εξωράιζαν, ηρωοποιούσαν, δικαιολογούσαν, δοξολογούσαν τους «ακτιβιστές» και τους αιματηρούς «ακτιβισμούς».
ΑΝ αυτά και άλλα παρόμοια είχαν συμβεί, τότε ναι, ο τίτλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, θα ήταν όχι μόνο σωστός, αλλά και υπερβολικά μετριοπαθής. Στην περίπτωση αυτή η δημοσιογραφική απόδοση της πραγματικότητας θα απαιτούσε τίτλους όπως οι παρακάτω που ενδεικτικά αναφέρονται: ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ
ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ ΛΕΚΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ
ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Προφανώς θα μπορούσαν να βρεθούν και κάποιοι καλύτεροι, αλλά σε κάθε περίπτωση γίνεται νομίζω κατανοητό το ζητούμενο: ο τίτλος της εφημερίδας, έστω και με δημοσιογραφική υπερβολή, να αντανακλά την πραγματικότητα.
Αν μάλιστα τα ΑΝ, έστω όχι όλα, αλλά τα μισά, είχαν θετική απάντηση, τότε θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, χωρίς τον κίνδυνο να προκαλέσει τις ευαισθησίες των από δω και την οργή των από κει, ότι εκτός από όλα τα παραπάνω είναι και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΓΥΡΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ, ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΙ, κλπ. Διότι, ΑΝ ίσχυαν τα παραπάνω, τότε η στάση τους όχι μόνο να τα αρνούνται, αλλά και να τα φορτώνουν σε άλλους, θα αποτελούσε τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Ευτυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, όμως, τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει. Το αντιφασιστικό κίνημα θα είχε μείνει όνειρο αριστερών και λοιπών ονειροπαρμένων, αν αυτοί δεν έβαζαν τα στήθη και το κράτος τους μπροστά στους νεοναζί.
Άρα; Άρα η Αυγή, τηρώντας τις καλύτερες παραδόσεις της αριστερής ευπρέπειας, χρωστάει μια συγνώμη στους πολιτικούς που έθιξε, και ένα mea culpa στους αριστερούς πολίτες που στενοχώρησε. Ίσως μάλιστα θα ήταν πρέπον, και θα έδειχνε το βάθος και το ειλικρινές της συγνώμης, αν η διεύθυνση δεσμευόταν να γράψει εκατό φορές, ή και χίλιες: ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. Για τους κυρίους Μητσοτάκη και Σαμαρά. Με την ευκαιρία μάλιστα και για τους κυρίους Βορίδη, Γεωργιάδη, Παπαδημητρίου, Μπογδάνο, Πλεύρη, και τους άλλους επώνυμους αντιφασίστες της ΝΔ, για τους οποίους έχει προκαλέσει επίσης την υποψία ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ