ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Γιατί τόσοι πολλοί βλαμμένοι, διεφθαρμένοι και άσχετοι γίνονται δημοσιογράφοι και πολιτικοί;

(...) Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια η δημοσιογραφία και η πολιτική έχουν γίνει πεδία συγκέντρωσης προβληματικών προσώπων που σταδιοδρομούν, είτε ως συντάκτες είτε ως πολιτικοί. Ιδιαιτέρως προβεβλημένοι μάλιστα.
Δεν μιλάμε για ανθρώπους με ιδιοτυπίες, αλλά για διαταραγμένους. Για λαμόγια. Για ανήθικους. Για ανεπαρκείς..Όλοι γνωρίζουν την προβληματική πλευρά τους. Αλλά υπάρχουν, επιβιώνουν και πολλαπλασιάζονται ανεμπόδιστα και στα κόμματα και στα ΜΜΕ. Γιατί;
Για τα ΜΜΕ μπορούμε να το εξηγήσουμε. Για να γίνει κανείς δημοσιογράφος στην Ελλάδα απαιτείται μια και μόνη προϋπόθεση: να τον προσλάβει ως δημοσιογράφο κάποιος ιδιοκτήτης ΜΜΕ.
Η επικύρωση του στο επαγγελματικό σωματείο και στον ασφαλιστικό φορέα ακολουθεί. (...)Tο δημοσιογραφικό επάγγελμα ακριβώς στην περίοδο που προσελκύει νέους ανθρώπους με προσόντα, ικανότητες και ήθος, καθηλώνεται από προβληματικά πρόσωπα.
Δίπλα στους πολλούς ευσυνείδητους και λαμπρούς δημοσιογράφους, κανονικά νούμερα που γελάει ο κλάδος μαζί τους εκτελούν δημοσιογραφικές εργασίες.
Δακτυλοδεικτούμενοι για διαφθορά, επιτήδειοι, αναγνωρισμένοι μιζαδόροι, αναίσχυντοι εκμεταλλευτές του δημοσιογραφικού ρόλου δεν επιπλέουν απλώς, αλλά ενίοτε κυριαρχούν(...)

- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο (ολόκληρο ΕΔΩ)