ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Οι δημοσιογράφοι του Alpha στο πλευρό των τεχνικών του σταθμού

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι τεχνικοί του μετά τις 42 απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης για τους τεχνικούς του σταθμού και καλούν την διοίκηση του Alpha, αυτή την κρίσιμη περίοδο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει έμπρακτα, επιδεικνύοντας και τον ανάλογο σεβασμό, τους εργαζομένους στο δύσκολο έργο τους.  Οι δημοσιογράφοι..
στέλνουν και μήνυμα στους διοικούντες προειδοποιώντας ότι θα αναγκαστούν στο μέλλον να αντιδράσουν δυναμικά, εφόσον θιγεί η αξιοπρέπειά τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Αναλυτικά στο ψήφισμα οι δημοσιογράφοι αναφέρουν:
"Εμείς οι δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΑ της τηλεόρασης του Alpha, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων – τεχνικών που ξεκίνησε μετά τον νέο κύκλο απολύσεων στον οποίο προχώρησε η διοίκηση του Σταθμού.
Εν μέσω θέρους, με μεγάλο μέρος του προσωπικού να κάνει χρήση των καλοκαιρινών του αδειών, με το λιγοστό προσωπικό να καλείται να διαχειριστεί γεγονότα όπως οι φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία, η υλοποίηση των σχεδιασμών της διοίκησης της τηλεόρασης του Alpha κάνει ακόμη πιο βαρύ το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι εργαζόμενοι. Σχεδιασμών που όπως αποδεικνύεται περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση συναδέλφων- τεχνικών με τους οποίους για δεκαετίες συμπορευτήκαμε.
Σταθερή επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση συνθηκών εργασιακής ειρήνης, τέτοιων που θα μας επιτρέψουν να αφοσιωθούμε απρόσκοπτα στα καθήκοντά μας. Κάτι όμως που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί όταν -ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες- υιοθετούνται αποφάσεις για απολύσεις συναδέλφων – τεχνικών.
Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του Σταθμού, αυτή την κρίσιμη περίοδο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει έμπρακτα, επιδεικνύοντας και τον ανάλογο σεβασμό, τους εργαζομένους στο δύσκολο έργο τους. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε στο μέλλον να αντιδράσουμε δυναμικά, εφόσον θιγεί η αξιοπρέπειά μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα
Εργαζόμενοι δημοσιογράφοι του Alpha- Μέλη της ΕΣΗΕΑ"