ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Οι απολύσεις στον Alpha συνεχίζονται...

"Είναι φανερό ότι οι 38 απολύσεις δεν ήταν αρκετές, έτσι η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις που της δίνουν όλα τα εργαλεία που χρειάζεται , συνεχίζει ν’ απολύει συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων με απαράδεκτους τρόπους μάλιστα θίγοντας την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό των εργαζόμενων". Aυτό αναφέρει ψήφισμα των..
εργαζομένων τεχνικών του Alpha όπου επισημαίνεται:
"Αποφασίσαμε να μη μείνουμε απαθείς σε αυτή τη λαίλαπα που σαρώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι στην επόμενη απόλυση τεχνικού θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση των συναδέλφων.
Δε θα ανεχθούμε περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου μας και πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε όλοι σαν μια γροθιά το δίκιο μας.
Καλούμε και όλους τους συναδέλφους των υπόλοιπων καναλιών σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους άμεσα. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο σταθμό αποτελούν οδηγό για το ζοφερό μέλλον που περιμένει όλους τους συναδέλφους σε όλους τους σταθμούς αν δεν αντιδράσουμε μαζικά με ενότητα και αλληλεγγύη".
Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), που χθες προχώρησε σε στάση εργασίας στον Alpha, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Μετά την κατάργηση των τμημάτων ENG-LINK στον ALPHA και την απόλυση 38 συναδέλφων μας, μετά την κατάργηση του τμήματος ENG στο OPEN και την απομάκρυνση και εκεί 21 συναδέλφων μας ο χορός των απολύσεων… συνεχίζεται.
Την εβδομάδα που μόλις έκλεισε πραγματοποιήθηκαν 4 νέες απολύσεις στον ALPHA. 3 Τεχνικοί και 1 Διοικητικός. Σχεδόν μια απόλυση την ημέρα. Στο συγκεκριμένο Σταθμό μετράμε ήδη 42 απολύσεις και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσουν.
Συνάδελφοι, ο εργασιακός μας βίος δεν είναι σκακιέρα όπου κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας. 

Σήμερα (Τρίτη 11/8) οι τεχνικοί του Alpha προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.