ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Πνευματικός γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι το πρόσωπο που επελέγη να αναβαθμιστεί προκειμένου να διαχειριστεί τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ήταν ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο πρωθυπουργός έβαλε στη θέση αυτή έναν δικό του άνθρωπο ή, για την ακρίβεια, έναν άνθρωπο που είχε πάντα στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη..
Ο κ. Σκυλακάκης είναι πολιτικό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Υπήρξε στενός συνεργάτης του, όπως αναδεικνύεται καθαρά και στο βιβλίο που έγραψε ο Θ. Σκυλακάκης για το Μακεδονικό (Στο όνομα της Μακεδονίας, 1995), το οποίο αποτελεί και την επίσημη εκδοχή της πλευράς Μητσοτάκη για τα γεγονότα της εποχής (1991-93) που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του. Αλλωστε φέρει και τυπικά τη σφραγίδα του Κων. Μητσοτάκη, μέσω του προλόγου που υπογράφει ο ίδιος, ενώ το βιβλίο αποσκοπεί στο να υπερασπιστεί τις πολιτικές επιλογές τού τότε πρωθυπουργού στο Μακεδονικό, αλλά και να δικαιολογήσει κάθε πράξη ή παράλειψή του. Και βέβαια αποτελεί μια σκληρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εκθέτει για τους χειρισμούς του ως υπουργού Εξωτερικών, αναβιώνοντας την τότε σύγκρουση με τον πατέρα Μητσοτάκη.
Αλλά η επιλογή του κ. Σκυλακάκη δείχνει και τις πολιτικές προθέσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την κατεύθυνση της αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απόψεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είναι γνωστές. Από τη δεκαετία του ’80, το «θινκ τανκ» που είχε αναλάβει να μεταφέρει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη και φιλοατλαντική ατζέντα ήταν η ομάδα γύρω από το περιοδικό «Εποπτεία» του ζεύγους Ζηνοβίας και Παναγιώτη Δρακόπουλου, στενών φίλων του ζεύγους Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Γιάννη Μπασκάκη στην ΕφΣυν ΕΔΩ