ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Επταήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από Αλβανία

Υποχρεωτικά τα τεστ στα χερσαία σύνορα
 Μια ημέρα μετά τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι:
  • Από τις 17/08, για την είσοδο.. στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Μάλτα.
  • Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.
  • Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Aπό τις 16 Αυγουστου θα επιβάλλεται 7ημερη απομόνωση από Αλβανία. Δεν ισχυεί ο μοριακός έλεγος για τα παιδιά μέχρι 10 έτων.
  • Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ και εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Από αυτά εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery.
Όσον αφορά το νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.