ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Χαµηλό βαροµετρικό στις σχέσεις Μαξίµου µε την «Καθηµερινή»

Στο χειρότερο τους σημείο από την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές η Ν.Δ. βρίσκονται οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον εκδοτικό όμιλο της «Καθημερινής». Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο κάνουν λόγο για «οριακές σχέσεις, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εξελιχθούν σε πόλεμο». Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα έχει επιχειρηθεί -κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης- να υπάρξει μια συνεννόηση, αφού η ναυαρχίδα του Φαλήρου είναι ένα έντυπο με διαχρονική..
παρέμβαση στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Ωστόσο, αν κρίνουμε από σειρά σχολίων, αλλά και δημοσιευμάτων, προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Απεναντίας, πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν πτυχές του παρασκηνίου κάνουν λόγο περί «τεταμένης κατάστασης».
Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του media.gr, πριν από περίπου τρεις βδομάδες (, με πρωτοβουλία Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκδότη της «Καθημερινής», Θέμη Αλαφούζο και τον διευθυντή της εφημερίδας, Αλέξη Παπαχελά. Αν και οι τρεις άντρες απέφυγαν -όπως συμβαίνει, άλλωστε, σε τέτοιου είδους συναντήσεις- κάθε συζήτηση που να αφορά τη «σχέση» τους, το κλίμα που μεταφερόταν και από τις δύο πλευρές απλώς ενέτεινε τον προβληματισμό.
Aξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικά ο πρωθυπουργός διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Παπαχελά, με τον οποίο τους συνδέει σχέση ετών. Το πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικό, αλλά έχει να κάνει με τη διαχρονική άποψη του εκδότη της «Καθημερινής», που δεν είναι άλλη από την ανάγκη τα Μέσα να κρατούν αποστάσεις από την εκάστοτε εξουσία. Σε αντίθεση με τη στάση της ναυαρχίδας του Φαλήρου, εξαιρετικές χαρακτηρίζονται οι σχέσεις του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, με το Μέγαρο Μαξίμου.
- από το media.gr