ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Κλειστά μαγαζιά από τις 12 το βράδυ και στην Περιφέρεια Αττικής

 «Μοντέλο Πόρου» σε Πάρο και Αντίπαρο

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ ανακοινώθηκαν νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αποφασίστηκε κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα..
ενω ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, μέτρα τύπου Πόρου για Πάρο και Αντίπαρο ενώ θα μπει πλαφόν 50 ατόμων στην κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι, συναυλία.
Οι νέοι περιορισμοί για Πάρο και Αντίπαρο, όπως λένε οι ντόπιοι, συνιστούν βαρύτατο πλήγμα για τον τουρισμό τους ενώ ήδη πολλοί που παραθέριζαν εκεί, άρχισαν να μετακομίζουν στη γειτονική Σίφνο, όπου επίσης υπάρχει νυχτερινή ζωή και εκεί δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα.
Ενα ακόμη θέμα είναι τι θα γίνει με τους εορτασμούς της εμβληματικής Εκατονταπυλιανής της Πάρου τον Δεκαπενταύγουστο.
Ειδικότερα για Πάρο - Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 26 Αυγούστου, απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

Τα υπόλοιπα μέτρα αφορούν:

- Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

- Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

- Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

- Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

- Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

- Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.