ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Μειωμένη η παρουσία πιστών στην Τήνο – Χωρίς λιτανεία ο εορτασμός της Παναγίας

Την τιμητική της έχει σήμερα η Τήνος ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον εορτασμό να γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε συνηθίσει έως τώρα, λόγω κορωνοϊού.
Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος, ένα διαφορετικό «Πάσχα του καλοκαιριού» με την παρουσία του κόσμου να είναι αισθητά..
μειωμένη.
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega οι αποστάσεις τηρούνται, ενώ μέσα στο ναό μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μόνο 60 άτομα. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος η λιτανεία της εικόνας δε θα πραγματοποιηθεί.
Ο κόσμος είναι περιορισμένος, ενώ φαίνεται να συμμορφώνεται στα μέτρα.
Στην Παναγία Σουμελά στην Βέροια, σύμφωνα πάλι με το Mega, η λειτουργία τελείται κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, με τους ιθύνοντες να ενημερώνουν ότι οι πιστοί απαιτείται να φορούν μάσκα και στα πέριξ του ναού, όχι μόνο στο εσωτερικό.
Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με αυστηρή αστυνομική παρουσία στον περιβάλλοντα χώρο του ναού που επιβάλει την τήρησή τους.
Η είσοδος στον ιερό ναό γίνεται με κάρτες, κατόπιν πρόσκλησης, θα επιτραπεί η είσοδος μόλις σε 100 άτομα
Ο κόσμος σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι πολύ λιγότερος, ενώ η λιτανεία θυμίζουμε πως έχει απαγορευτεί.