ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Προτείναμε στον Ιβάν Σαββίδη να μας δώσει το «Εθνος»

Γιατί η 24Media τερμάτισε την συνεργασία της με την Dimera

Την Κυριακή που μας πέρασε κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής μετά την απόφαση της Dimera του Ιβάν Σαββίδη να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας - είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο το λουκέτο στην ημερήσια έκδοση του Εθνους.
Με αφορμή την αναστολή κυκλοφορίας του έντυπου Έθνους..
η 24Media, ανέβασε κείμενο στο News247.gr παραθέτοντας την δική της θέση για τα όσα έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, όταν ο όμιλος του Δημήτρη Μάρη είχε την ευθύνη της εφημερίδας.
Η 24MEDIA αποκαλύπτει ότι πριν αλλά και μετά το τέλος της εκδοτικής συνεργασίας με τον Ιβαν Σαββίδη, η 24MEDIA, είχε την πρόθεση να αποκτήσει το "Έθνος" και να συνεχίσει εκείνη την έκδοση.
Γι' αυτό και προχώρησε σε ερευνητικές επαφές εξαγοράς με την Dimera Εκδοτική, η οποία ωστόσο, δεν έδειξε ενδιαφέρον για πραγματική συζήτηση, καθώς προέβαλε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, για τους δικούς της λόγους και σκοπούς.
Επίσης γίνεται γίνεται εκτενής αναφορά στο στήσιμο του φύλλου αλλά και τις σοβαρές διαφωνίες που προέκυψαν με την πλευρά Σαββίδη:
Η 24 MEDIA αποχώρησε από την έκδοση του "Έθνους" και του "Εθνους της Κυριακής", παραδίδοντας το management στις 12 Μαρτίου 2018.
Η αιτία της αποχώρησης, ήταν οι -παρά την ξεκάθαρη συμφωνία περί αποκλειστικής ευθύνης της 24MEDIA για την έκδοση- διαφωνίες με την ιδιοκτησία στον τρόπο δημοσιογραφικής αντιμετώπισης και κάλυψης σειράς κρίσιμων θεμάτων. Οι διαφωνίες αυτές, εντάθηκαν με το Μακεδονικό και τα εκκλησιαστικά ζητήματα.
Διαφωνίες, όμως υπήρχαν και σε άλλα ζητήματα, που δημιουργούσαν πρόβλημα στο προφίλ της 24MEDIA, καθώς στάσεις, συμπεριφορές και αντιλήψεις, ήταν έξω από το αξιακό σύμπαν του ομίλου και των ανθρώπων του.
Αποκορύφωμα και ταυτόχρονα σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όσα έγιναν τη νύχτα της 11ης Μαρτίου στο ντέρμπι της Σούπερλίγκας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με τη διακοπή του αγώνα και την είσοδο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.
Την επόμενη μέρα η 24MEDIA τερμάτισε τη συνεργασία, για λόγους που οι καλοθελητές δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν. Για λόγους αρχής.