ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Kανιβαλίζουν, χυδαιολογούν, υιοθετούν ψεύτικες ειδήσεις...

Mια κρεμασμένη στα περίπτερα φυλλάδα την οποία βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία της κοπέλας που δέχτηκε βιτριόλι με λεπτομέρειες για την κατάστασή της.
Μια δεύτερη εχει τίτλο "Κυριάκο τους εχουμε τους πούστηδες" που ειναι οι Τούρκοι.
Μια τρίτη αναφέρεται σε "απόρρητο εγγραφο του Αγίου Παισίου" και..
μια τέταρτη που υποδύεται την σοβαρή φιλοξενεί αρθρο που χαρακτηρίζει τους Τούρκους "ισλαμοναζί πειρατές".
Παράλληλα, δεκάδες μικρές ή μεγάλες ιστοσελίδες καθημερινά κανιβαλίζουν ανθρώπους, αναπαράγουν ψεκασμένες θεωρίες, χυδαιολογούν, κιτρινίζουν, υιοθετούν ψεύτικες ειδήσεις.
Αυτά συμβαίνουν σήμερα, αλλα τέτοια συμβαίνουν εδω και χρόνια.
Οι κώδικες δεοντολογίας καταπαντούνται, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν, η δικαιοσύνη σπάνια παρεμβαίνει, η δημοσιογραφία μ ενα γενικευμένο τρόπο απαξιώνεται περισσότερο.
Οι κοινωνικές συμπεριφορές που βλέπουμε σήμερα με υιοθέτηση απο αριθμητικά μεγάλες ομάδες πολιτών θεωριών για "το στημένο κόλπο του κορωνοιού" ή "το σικέ παιχνίδι στο Αιγαίο αφου όλα ειναι κανονισμένα", εχουν αιτίες, ο εκχυδαϊσμός του δημόσιου λόγου, οι θεωρίες συνωμοσίας, η ανάδειξη του ανορθολογισμού, τελικά ο ταξιτζής που υποπτεύεται τους Εβραίους και τον Μπιλ Γκέιτς, ερχονται απο μακρυά...
Γιάννης Παντελάκης (fb