ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό στη Ρωσία!

Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν
Εγκρίθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό στη Ρωσία που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, μετά από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους,. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν και όπως μετέδωσε το Reuters ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήδη έχει..
εμβολιαστεί η κόρη του.
Επίσης σύμφωνα με το Russia Today  στην σχετική ανακοίνωση που έκανε ο Πούτιν, ανέφερε ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα αρχίσει σύντομα την μαζική παραγωγή του.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η κόρη του έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας πως μετά τον εμβολιασμό ανέβασε λίγο πυρετο, ο οποίος όμως πέρασε γρήγορα.
Η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα είπε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.
Η κίνηση αυτή ανοίγει το δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρότι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εν λόγω παρασκευάσματος.
Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Covid-19, είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητάς της να κερδίσει τον παγκόσμιο αγώνα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να θέσει το εθνικό γόητρο μπροστά από την επιστήμη και την ασφάλεια.