ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Εύβοια: Η πετσο-μπουκωμένη δημοσιογραφία έκανε το θαύμα της

O όρος Εmbedded πρωτακούστηκε από κάποιον Αμερικανό στρατηγό του εκστρατευτικού σώματος που εισέβαλε στο Ιράκ. Χαρακτήρισε «embedded», δηλαδή «ενσωματωμένους», τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εισβολή ακολουθώντας τα αμερικανονατοϊκά στρατεύματα.
Είναι φανερό ότι και πολλοί «δικοί μας» δημοσιογράφοι θα..
μπορούσαν να κάνουν ένα έξοχο μάθημα για το πώς μπορεί να καλυφθεί η μπόχα και να νοστιμίσει η κανονικότητα που επιβάλλουν οι σημερινοί επικυρίαρχοι.
Η φωτογραφία και οι τίτλοι αποτυπώνουν τα θαύματα της πετσο-μπουκωμένης δημοσιογραφίας: Κυρίαρχο θέμα οι διασωθέντες με ψιλά γράμματα οι νεκροί και οι καταστροφές.
Κατά τα άλλα, δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο, η απουσία αποτελεσματικής πολιτικής πρόληψης και προστασίας του λαού από φυσικούς κινδύνους, η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ή οι κακοτεχνίες σε όσα γίνονται, ιδιαίτερα σε καμένες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να φράξουν τα ρέματα και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, η αδιαφορία για την δόμηση των συνθηκών ζωής και κατοικίας των ανθρώπων (πολεοδομικός σχεδιασμός, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κλπ).
Οι κυβερνώντες για ακόμη μια φορά έριξαν το βάρος στην σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου και παπαγάλισαν, ως άλλοθι, τις συνέπειες της «κλιματικής αλλαγής», στην οποία φορτώνονται και ξεπλένονται οι κυβερνητικές ευθύνες για τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων στο λαό.
Οι πλημμύρες πλήττουν για πολλοστή φορά περιοχές της Εύβοιας που εδώ και χρόνια «φωνάζουν» για την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.
Χρήστος Κάτσικας / EfSyn