ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια: Επτά νεκροί, ένας αγνοούμενος

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια. Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από την θεομηνία μετά την ανεύρεση μιας 38χρονης γυναίκας και ενός άνδρα  στην Αμφιθέα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ένας άντρας ο οποίος πιθανότατα είναι ο σύζυγος της, 42 ετών, με τον οποίο παραθέριζαν στην περιοχή..
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται στο Μπούρτζι όπου αγνοείται ένας άνδρας..  Η τρομερή νεροποντή που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου «έπνιξε» την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί.
Ένα βρέφος οκτώ μηνών βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από την κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια, το οποίο βρισκόταν μαζί με τους γονείς τους στο χωριό Πολιτικά για διακοπές.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μωρό έχασε τη ζωή του, η νεροποντή έπιασε την οικογένεια στον ύπνο και οι γονείς του βρέφους σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι και έψαχναν το παιδί τους.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γ. Ψαθά, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών και τα φονικά νερά παρέσυραν το μωρό μέσα από την κούνια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το εντοπίσουν λίγο αργότερα μέσα στις λάσπες και ενώ ήταν ήδη αργά.
Σε εικόνες που κατέγραψε νωρίτερα το Star Κεντρικής Ελλάδας, διακρίνονται οι διασώστες που βρίσκονται στην περιοχή να μεταφέρουν πολίτες, ανάμεσά τους και μωρά, με σκαπτικά μηχανήματα.