ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Οκτώ νεαροί Ιταλοί θετικοί στον Covid-19, μετά από διακοπές στην Κέρκυρα

Για νησί με ανοσία στον ιό κάνουν λόγο επτά 19χρονοι από το Arezzo (έξι από το Montevarchi και ένας από τη Laterina, μια μικρή κοινότητα στην επαρχία του Arezzo), που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, αφότου επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κέρκυρα.
«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε.. σε νυχτερινό κέντρο τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταζαν σα να ήμασταν Αρειανοί. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε», είπαν μεταξύ άλλων στους γονείς τους και στις υγειονομικές αρχές.
Θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα ενός από τους 19χρονους, που τώρα φοβάται ότι και άλλα μέλη της οικογένειας μπορεί να έχουν επίσης μολυνθεί.
Οι νεαροί βρίσκονται σε απομόνωση, όπως και οι οικογένειές τους και φέρονται να είναι όλοι σε καλή κατάσταση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.
«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί», εξήγησαν οι επτά νέοι, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα εκεί ήταν πολύ ήσυχη και ότι καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες.
Ακόμα και στα κλαμπ όπου πήγαιναν για να χορέψουν, δεν υπήρχε κανενός είδους έλεγχος και ούτε ένας δε χόρευε με κάποια προστασία να καλύπτει το στόμα ή τη μύτη του, όπως δήλωσαν.
Άλλος ένας 19χρονος Ιταλός, που δεν ήταν μέλος της παρέας, επέστρεψε από διακοπές στην Κέρκυρα θετικός στον κορονοϊό. Και εκείνος δήλωσε ότι πήγε σε κλαμπ χωρίς μάσκα, γιατί όλοι γύρω του έτσι έκαναν.