ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Στράτης Αγγελής: Οι εκρήξεις στη Βηρυτό πυροδότησαν πολιτικές εξελίξεις

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο προϊστάμενος του διεθνούς ρεπορτάζ, Στρατής Αγγελής.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο οι συνθήκες στην πόλη μετά τις εκρήξεις θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη με τον τρόμο να είναι ζωγραφισμένος στα πρόσωπα των ανθρώπων..
Ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό να δίνει 220 νεκρούς, 110 αγνοούμενους και 6.000 τραυματίες.
Στο μέτωπο της πολιτικής κρίσης, παρότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε, παραμένει ως προσωρινή ώσπου να προκύψει νέα από την παρούσα βουλή ή από πρόωρες εκλογές. Η Χεζμπολά ήταν και παραμένει και στην επερχόμενη και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τυχόν περιορισμός της, σύμφωνα με τον Στρατή Αγγελή, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες ενώ η κατάσταση στον Λίβανο μας ενδιαφέρει και για έναν ακόμη λόγο καθώς είναι από τις χώρες που παίζουν στο παιχνίδι του καθορισμού των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο...


ΥΓ Ο Στρατής Αγγελής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον Λίβανο, μετά από τις πολύνεκρες εκρήξεις, έγραψε στο fb: «Ευχαριστώ εκείνες και εκείνους που συνέβαλαν στην αποστολή του MEGA στη Βηρυτό, τον εικονολήπτη Alexis Ponce, την Anna Chrysou, τους τεχνικούς, τους συναδέλφους καθώς και τον γιατρό Zouheir Dabbour για την πολύτιμη συμπαράστασή του».