ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Aστειότητες στο κείμενο Χαριτόπουλου για ΕΛΑΣ και ΔΣΕ

Απάντηση στην ΕφΣυν για άρθρο του συγγραφέα στην... ΕφΣυν 

«Το να ασχολείται κανείς με την ιστορία δεν είναι κακό. Κακό είναι να την φέρνει στα μέτρα του κι από ιστορία να την κάνει μυθιστόρημα». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν ο Νίκος Χατζηδημητράκος και ο αρχισυντάκτης πολιτικού της..
"Εφημερίδας των Συντακτών" και ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος, αποδομώντας το κείμενο του συγγραφέα Δ. Χαριτόπουλου που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της ΕΦΣΥΝ  με τον γενικό τίτλο «Άλλο ΕΛΑΣ, άλλο ΔΣΕ» (ΕΔΩ).
Οπως γράφουν «και μόνο ο τίτλος είναι αρκετός για να αντιληφθεί κανείς ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με άγνοια της ιστορίας αλλά και με σκόπιμη διαστρέβλωσή της. Ή για να το πούμε καλύτερα με την αντίληψη του Διονύση Χαριτόπουλου για τον ΕΛΑΣ και την προσπάθεια του να δώσει στο πρώτο αντάρτικο μια εθνική- εθνικιστική διάσταση την οποία δεν είχε».
Στο κείμενο Χαριτόπουλου, όπως αναφέρουν οι Πετρόπουλος - Χατζηδημητράκος, "υπάρχουν και πολλές αστειότητες όπως: «O Ζαχαριάδης αγνόησε την ελληνική παράδοση και φιλοδόξησε να δημιουργήσει μονάδες απολύτως στρατιωτικοποιημένες, με νέους ηγήτορες της επιλογής του. Ούτε γένια και φισεκλίκια, αλλά ούτε και μόνιμοι αξιωματικοί, ‘‘καραβανάδες’’, που δεν τους ήθελε και δεν τον θέλανε»".
- διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο των Πετρόπουλου-Χατζηδημητράκου