ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αιμορραγεί

Υπηρετώ από το 2003 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως μέλος Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού, όντας παράλληλα από το 2004 μέλος ΔΕΠ σε άλλο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Επί 13 χρόνια δίδαξα ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Εδώ και 3 χρόνια διδάσκω στο..
μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημιουργική Γραφή». Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε δημόσια μια επιστολή προς τον πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ την οποία συνυπογράφω, όπου ζητείται η επανάληψη της αξιολόγησης των υποψήφιων διδασκόντων (μελών ΣΕΠ) για την επόμενη τριετία.
Δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες της εφημερίδας με λεπτομέρειες που ίσως δεν ενδιαφέρουν, θα απαριθμήσω μόνο μερικές από τις παθογένειες της υπόθεσης των αξιολογήσεων στο ΕΑΠ, μερικές από τις αντιφάσεις και τις στρεβλώσεις, η διαιώνιση των οποίων τείνει να απαξιώσει το όραμα της ίδρυσης και λειτουργίας αυτού του Πανεπιστημίου, ένα όραμα στο οποίο πιστέψαμε όλοι όσοι το υπηρετήσαμε και το υπηρετούμε.
- απόσπασμα από κείμενο της αν. καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αλεξάνδρας Ιωαννίδου, στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)