ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Φασιστικό παραλήρημα Λαγού στη Βουλή για το Πολυτεχνείο

«Το μεγαλείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν νεοναζιστή εγκληματία.Το νέο φασιστικό παραλήρημα Χρυσαυγίτη στη βουλή πρέπει να βρει τη συγκροτημένη και δυναμική απάντηση όλου του δημοκρατικού κόσμου».
Με το παραπάνω σχόλιο στο twitter αντέδρασε η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με αφορμή το νέο χρυσαυγίτικο παραλήρημα..
στη Βουλή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό που ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και δύο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του ’73, αναπαρήγαγε τους ισχυρισμούς των χουντικών, ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί.
«Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος. Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο» ήταν τα λεγόμενα του Λαγού που προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιώργου Λαμπρούλη του ΚΚΕ που απάντησε: «Υμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε». «Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ ζήτησε να ξαναδεί η Βουλή τους νόμους για δολοφόνους και εγκληματίες. «Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά».
Στην απόπειρα του χρυσαυγίτη να λάβει και πάλι το λόγο, έβαλε φρένο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης, που του έκλεισε το μικρόφωνο. «Παραχαράσσετε την Ιστορία… Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνους στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε…», είπε σε αυστηρό ύφος.
«Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε» είπε ακολούθως ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς.