ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.
Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν..
έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ένταση που επικράτησε στο Πολυτεχνείο νωρίς το πρωί όταν κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Θοδωρή Δρίτσα αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη, εμποδίστηκαν από ομάδα συγκεντρωμένων να εισέλθουν για να καταθέσουν στεφάνια. Να σημειωθεί ότι στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερήλικες αντιστασιακοί, άνθρωποι που πέρασαν Μακρόνησο και αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Οι νεαροί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στους βουλευτές που έφθασαν στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ, εκτοξεύοντας καφέδες και νερά εναντίον τους ενώ υπήρξαν και αρκετά σπρωξίματα μέχρι να εκτονωθεί η ένταση. 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του Πάνου Σκουρλέτη και του Θοδωρή Δρίτσα αποτελούνταν από τους: Νίκο Φίλη, Νίκο Μανιό, Παναγιώτη Ρήγα, Σταύρο Αραχωβίτη, Ελένη Σταματάκη, Αννέτα Καββαδία, Νίκο Τόσκα, Γιάννη Μπαλάφα και τον Χρήστο Μαντά. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερήλικες αντιστασιακοί και άνθρωποι που πέρασαν από τη Μακρόνησο...
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ένας από τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, κατήγγειλε την παρεμπόδιση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας ότι αυτοί που τους παρεμπόδισαν "είναι εν δυνάμει φασίστες, δεν θα τους αφήσει ο λαός όμως". O N. Mανιός συνελήφθη το 1971 για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση "Κίνημα 20ης Οκτώβρη" και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο εκτοπίστηκε στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση.

ΥΓ Το «η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες» ισχύει για όλους.