ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Γιατί έκανε πίσω ο Β. Κορκίδης στον Πειραιά

Στο επίμαχο ζήτημα της απόρριψης της πρότασης να είναι είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, προσκεκλημένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
«Μου έγινε μια πολλή τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΔ στις 13 Οκτώβριου και ζήτησα να το σκεφτώ. Από εκεί και πέρα έδωσα μια πολύ ειλικρινή απάντηση αφού σκέφτηκα με..
ωριμότητα, σύνεση και λογική τι θα έπρεπε να πράξω, καθώς θα πρέπει να ξέρετε είμαι ένας εργαζόμενος πρόεδρος, δεν παίρνω κάποια αντιμισθία για την θέση. Γι αυτό τον λόγο προτεραιότητα μου είναι η δουλειά μου και η οικογένεια μου.» είπε ο Β. Κορκίδης και συμπλήρωσε:
«Το να είσαι υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να είναι τιμητικό αλλά έχει τεράστιες ευθύνες και ειδικά με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε μια ανώνυμη εταιρία και σε μια ομόρρυθμη εταιρία, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι φορολογική μου ενημερότητα δεσμεύει και επιτρέπει την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων. Δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω σε κίνδυνο τις δυο οικογενειακές μας επιχειρήσεις για να γίνω δήμαρχος Πειραιά.
Εγώ δεν μπορώ να δηλώσω άγνοια κινδύνου. Ο δήμος Πειραιά οφείλει 135 εκατομμύρια ευρώ. Ο κάθε δήμαρχος είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε απαίτηση για όσο διαρκεί η θητεία του. Έμενα η σκέψη μου ήταν για την επόμενη ημέρα, όχι να είμαι ένας ακόμα δήμαρχος αλλά ένας καλός δήμαρχος στην πόλη μου. Επειδή λοιπόν πολλά ακούγονται θα σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο. Αν κάποιος θα μπορούσε να επηρεάσει την τελική μου απόφαση αυτός είναι ένας σοφός άνθρωπος 80 χρονών, ο πατέρας μου. Εγώ εξακολουθώ να είμαι φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι αποδέχτηκε την απάντηση μου, την κατάλαβε, δεν του άρεσε αλλά την αποδέχτηκε. Δεν νομίζω τι είναι μεμπτό ή προσβλητικό να αρνηθείς μια πολύ τιμητική πρόταση.
Το θέμα με απασχόλησε ένα μήνα. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Το μέλημα μου δεν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά η επομένη μέρα. Εγώ δεν είμαι επισκέπτης στον Πειραιά. Εγώ ζω εκεί και μερικές φορές πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση γιατί εμένα όλο μου το περιβάλλον βρίσκεται σε αυτήν την πόλη. Θεωρώ ότι πήρα την σωστή απόφαση, δεν διαψεύδω ότι αμφιταλαντεύτηκα και ότι έφτασα πολύ κοντά στο να πω και ναι αλλά επικράτησε τελικά η οικογένεια μου και η δουλειά μου. Αυτή είναι η μονή αλήθεια.
Στην ΝΔ είμαστε και κάποιοι άνθρωποι νοικοκύρηδες ζούμε από την δουλειά μας και δεν ψάχνουμε θέσεις αντιμισθίας και έχουμε και την ελευθερία να αρνηθούμε και δεν μας στο στερεί και ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εγώ όφειλα να δώσω την απάντηση στον Πρόεδρος της ΝΔ και περίμενα να επιστρέψει από το εξωτερικό. Δεν θα ήταν ωραίο να μάθει ότι αρνούμαι από δημοσιεύματα. Όλα αυτά τα σενάρια γύρω από το γεγονός δεν ευσταθούν».