ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τι αποδεικνύει η επίθεση του Ολυμπιακού στο ΦΩΣ

Πως (δεν) απάντησε η ιστορική εφημερίδα

Σκληρή επίθεση κατά της εφημερίδας ΦΩΣ, που εδώ και χρόνια αγοράζεται από «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, εξαπέλυσε η... ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ αφού αναφέρει ότι η κριτική είναι πάντα αποδεκτή και γόνιμη όταν γίνεται καλοπροαίρετα, ρίχνει τα «καρφιά» της: "Μπορεί όμως η κριτική να είναι καλόπιστη όταν την εφημερίδα ΦΩΣ «διοικούν», τον τελευταίο καιρό, δυο φανατικοί Παναθηναϊκοί; Μπορεί η κριτική να είναι καλόπιστη όταν μέγας (και μόνος εκτός από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ) χορηγός της..
εφημερίδας είναι ο ΟΠΑΠ, μέσω και ως συνέχεια της στενής σχέσης με τον Δ. Μελισσανίδη;"
Και η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει την επίθεση αποδεικνύοντας, για κάποιους, με την ανακοίνωσή της ότι το ΦΩΣ ήταν και παραμένει μια ανεξάρτητη αθλητική εφημερίδα:
"Η εφημερίδα ΦΩΣ μένει αδιάφορη στο λυσσαλέο πόλεμο που γίνεται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τη διοίκησή του τα τελευταία χρόνια και προτιμά να έχει στενές οπαδικές και οικονομικές σχέσεις με τους αντιπάλους μας. Ούτε ένα άρθρο, ούτε μια θέση της εφημερίδες για τα χτυπήματα στον Σύλλογο. Δυστυχώς κάποιοι έχουν μπερδέψει το «φως» με το «σκοτάδι»..."

Από την εφημερίδα ΦΩΣ (Mαρία και Ολγα Νικολαίδου) ήρθε μια σοβαρή απάντηση, όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία του φύλλου:
"Η εφημερίδα ΦΩΣ, συνυφασμένη στη συνείδηση του Έλληνα φιλάθλου με την ιδέα του Ολυμπιακού, δεν απαντά, συνειδητά 62 χρόνια τώρα, σε ανακοινώσεις που αφορούν στη δημοσιογραφική της δεοντολογία και στην ιδεολογική της κατεύθυνση. Επιπλέον απορρίπτει τις φημολογούμενες σχέσεις με τον ΟΠΑΠ θέτοντας στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου τα στοιχεία που αποδεικνύουν απουσία διαφημιστικών καταχωρίσεων στο φύλλο, επί σειρά μηνών."
 ΥΓ Λένε πως αιτία για την επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ένα άρθρο στο Φως του πανεπιστημιακού Γιώργου Ρούση -γνωστού σε όλους για το πάθος του για τον Θρύλο-
 που ασκούσε κριτική για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.