ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αγνοεί ο ΣΚΑΪ; Είναι δυνατόν;

«Για να καταλάβεις γιατί (σ.σ. οι Συριζαίοι) αδιαφορούν εντελώς για την κοινωνία! Φτιάξανε τώρα ένα σύστημα "ταξικό" που αναλόγως με τη φορολογική σου δήλωση θα πληρώνεις λιγότερο ή περισσότερο πρόστιμο στις οδικές παραβάσεις. Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν το έχει ξανασκεφτεί αυτό», δήλωσε με έμφαση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ.
Εδώ υπάρχουν δύο τινά: είτε πράγματι (που είναι και το πιθανότερο) ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα και την εφαρμογή αυτού του αποτελεσματικού μέτρου σε κάποιες πολύ αναπτυγμένες μάλιστα χώρες (πολλές άλλες ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν ως ικανό να αποτρέπει την πρόκληση τροχαίων λόγω.. επικίνδυνης οδήγησης), οπότε καλύτερα θα ήταν να το ψάξει, είτε σκόπιμα παραπληροφορεί τους ακροατές του.
Η Φινλανδία, για παράδειγμα, συνδέει τα πρόστιμα με το ύψος του εισοδήματος του δράστη. Π.χ. πρόστιμο 54.024 ευρώ κατέβαλε το 2015 ο R. Kuisla (ετήσιο εισόδημα 6,5 εκατ. ευρώ) γιατί παραβίασε το όριο των 80 χλμ./ώρα. Ενώ το ρεκόρ σε πρόστιμο για οδική παράβαση είναι 116.000 ευρώ σε στέλεχος της Nokia το 2002, που έτρεχε με μηχανή με 75 χλμ./ώρα σε ζώνη με όριο τα 50.
Δ.Υ. (efsyn)