ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: Όλοι στις κάλπες για το «ΝΑΙ»

Aπό την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι / ΕΣΗΕΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

 Ύστερα από πολύμηνους αγώνες, φτάνουμε σε κοινά αποδεκτή λύση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι· από αυτούς εξαρτάται η επιβίωση και η ανασυγκρότηση του Οργανισμού που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, χωρίς διακρίσεις και ελιτίστικες πρακτικές. Ούτε Επαγγελματικό Ταμείο, ούτε έξω  οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, όπως διέδιδαν – σπέρνοντας και καλλιεργώντας την ανασφάλεια στους συναδέλφους –  οι επαγγελματίες μαχόμενοι αδέσμευτοι κινδυνολόγοι..
Αυτοί που με στόχο τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, προτιμούν να μη δοθεί λύση και ο Οργανισμός να διαλυθεί. Ο διευρυμένος ΕΔΟΕΑΠ ενοχλεί τους συντεχνίτες που πάντοτε αντιδρούσαν στην ένταξη και άλλων συναφών κλάδων, μιλώντας για «κομμώτριες και κατσαβίδια». Πρόκειται για τις ίδιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες που τα τελευταία δυο χρόνια και μέχρι τον περασμένο Ιούλιο που άλλαξε η διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ , εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια. «Πάγωναν» τη διενέργεια αναλογιστικών μελετών και τορπίλιζαν τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες.
Τα ψέματα όμως τελειώνουν.  Με το βασισμένο στην πρόταση της ΕΣΗΕΑ σχέδιο για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, που πετύχαμε έπειτα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση και εργοδότες  φτάσαμε στη βρύση· αλλά για να πούμε νερό πρέπει  ψηφίσουμε, προκειμένου να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ.
Τώρα η σκυτάλη στον αγώνα για τη  σωτηρία του Οργανισμού περνάει στο χέρια των μελών του. Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοί που πρέπει να τον στηρίξουν, με μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Καταστατικό. Η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είναι στα χέρια όλων μας. Δεν μπορεί να λείψει κανείς από ένα προσκλητήριο που η μαζική συμμετοχή θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία και σε όλους όσοι επιβουλεύονται την ύπαρξή μας.
Στην αντίθετη περίπτωση, είτε καταψηφιστούν οι αλλαγές –είτε υπερψηφιστούν αλλά με συμμετοχή μικρότερη των 5.250 μελών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, κυρίως για τα ήδη μέλη του Οργανισμού, που δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Αν δεν περάσουν οι αλλαγές:

    ΤΕΛΟΣ επικουρικές και εφάπαξ, αφού στο ΕΤΕΑΠ δεν υπάρχουν εισφορές μας.
    ΤΕΛΟΣ και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως την ξέρουμε, πηγαίνοντας –με δική μας ευθύνη– στον ΕΟΠΥΥ.

Για να μη συμβούν όλα αυτά, που συνθέτουν εφιαλτικό σενάριο, πρέπει 5.300 μέλη (συνολικά, από τις τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις του ΕΔΟΕΑΠ) να έρθουν να ψηφίσουν. Αν έρθει και ένας λιγότερος, το σχέδιο ναυαγεί, ακόμη και εάν υπερψηφιστεί από 5.299 μέλη·  δεν θα έχει επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.
Η υπερψήφιση του σχεδίου από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ταμείου μας είναι καταστατική υποχρέωση για τη σωτηρία του, με ενδεχόμενο να καταστεί μοιραία η αδικαιολόγητη αποχή έστω και ενός μέλους.
Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλατε και στις πρόσφατες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, όχι μόνο μας έδωσε κουράγιο στη μάχη για να σταθεί όρθιο το Ταμείο, αλλά μας δίνει και τη σιγουριά ότι το βράδυ της Τετάρτης με την ψήφο σας θα φτάσουμε στη σωτηρία του Οργανισμού.
Όλοι θέλουμε έναν ΕΔΟΕΑΠ που θα συνεχίζει να παρέχει αξιοπρεπείς παροχές υγείας, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.
Όλοι λοιπόν στις κάλπες Αθήνας και Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, με βροντερό ΝΑΙ.