ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Διυλίζοντας τον Ρουβίκωνα, καταπίνοντας τον Αυγενάκη...

Σε σημαντικό πρόβλημα για τη Ν.Δ., και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανάγεται ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, στενός φίλος και προσωπική επιλογή του προέδρου για τη συγκεκριμένη θέση. Από «δυνατό χαρτί» ο Ηρακλειώτης βουλευτής μετατρέπεται στον πιο αδύναμο κρίκο της κομματικής ιεραρχίας, δημιουργώντας μείζον πολιτικό θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Documento» και ο Κώστας Βαξεβάνης το Σάββατο αποκάλυψαν ότι ο γραμματέας της Ν.Δ. «έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη.. εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος». Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η καταγραφή των συνομιλιών Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του, Νίκου Μανώλη, ενώ τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν δώρα στον Λ. Αυγενάκη και στη σύζυγό του».
Στους «συνομιλητές» του κ. Αυγενάκη και του φρουρού του περιλαμβάνεται ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, καταδικασμένος πρωτόδικα σε 11 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση εκβιασμού. Σε άλλο σημείο των συνακροάσεων προκύπτει, πάντα σύμφωνα με την «Documento», σχέση του βουλευτή με έναν από τους έγκλειστους απαγωγείς του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Με βάση τα λεγόμενα του φρουρού του, ο βουλευτής είχε πάρει τηλέφωνο στις φυλακές για να μην πειράξουν τον συγκεκριμένο κρατούμενο.
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, πριν ακόμα από την κυκλοφορία της εφημερίδας, ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή. Από την πλευρά του, ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τονίζει πως τα στοιχεία από τα 91 DVD των συνακροάσεων της ΕΥΠ δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και πως υπάρχουν ακόμα αρκετές εμφανίσεις του γραμματέα της Ν.Δ. στο εν λόγω υλικό.

* Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.