ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Οι συνταξιούχοι της ΕΣΗΕΑ, οι κραυγές και τα μισόλογα


Από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Θ. Καλαντζή λαβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή σχετικά με την ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ:
"Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, συνταξιούχοι της ΕΣΗΕΑ
Την προσεχή Δευτέρα καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις καταστατικές αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ, που έχουν τεθεί σαν προϋπόθεση ώστε να νομοθετηθεί η λύση που θα κρατήσει ζωντανό τον Οργανισμό που μας παρέχει την περίθαλψη και την  επικούρηση.
Δύο μήνες τώρα χωρίς την επικούρηση, πιστεύω ότι έχουμε όλοι καταλάβει αρκετά καλά τι θα σημάνει να καταργηθεί οριστικά αυτή η υποστήριξη.. στις έτσι κι αλλιώς μειωμένες – λόγω κρίσης – συντάξεις μας που πρόκειται να μειωθούν κι άλλο το 2018.
Κι όσοι από εμάς έχουν προβλήματα υγείας, βλέπουν ήδη εικόνες απ το μέλλον, είτε σε φαρμακεία που δεν έχουν το ένα ή το άλλο φάρμακο – γιατί δεν έχουν εξοφληθεί έγκαιρα – είτε σε ιατρικά διαγνωστικά κέντρα που δεν δέχονται με διάφορα προσχήματα τα παραπεμπτικά του Οργανισμού.
Μέσα σ αυτό το πλαίσιο και μετά από μακρόχρονες συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και αγωνία για το μέλλον φτάσαμε σε μια λύση που εξασφαλίζει το αύριο του ΕΔΟΕΑΠ. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα, η ώρα που θ αποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας αλλά και των νέων συναδέλφων που βολοδέρνουν κακοπληρωμένοι στην εργασιακή ζούγκλα των ΜΜΕ.
Κάποιοι που θέλουν να είναι "και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ" περιορίζονται να μας λένε πού θα γίνει η ψηφοφορία και ποίες ώρες θα διαρκέσει. Ντροπή τους. Αποφεύγουν να πάρουν θέση όπως ο διάολος το λιβάνι.

Άλλοι μιλούν για παράτυπες διαδικασίες  και σηκώνουν της σημαία της «αντίστασης» με το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» χωρίς ποτέ τους να κάνουν μια θετική πρόταση.

Οι πιο «επαναστάτες» μας βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις «καταδίκης ανίερων σχεδίων» και «εκβιαστικών διλημμάτων».

Εμείς οι συνταξιούχοι ξέρουμε την απάντηση σε όλες αυτές τις κραυγές εκείνων που τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν τον αργό θάνατο του ταμείου μας. Θα πάρουμε μαζί μας άλλον έναν και δύο ίσως συναδέλφους ή συναδέλφισες από όλους εκείνους που ζήσαμε στο ίδιο μαγαζί, στο ίδιο ρεπορτάζ, θα το θυμίσουμε σε όλους όσους έχουν απογοητευτεί και απομακρυνθεί και θα πάμε την Δεύτερα, την Τρίτη ή την Τετάρτη στην οδό Σισίνη – γνώριμος ο χώρος – για να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην σωτηρία του Ταμείου μας.

Δημήτρης Θ. Καλαντζής
Εκπρόσωπος των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ"