ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Νέα απόλυση δημοσιογράφου από την «Δημοκρατία»

Η απόλυση ενός ακόμη δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προστίθεται στην ολισθηρή διαδρομή που οδηγούν οι επιλογές του Ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη τα Μέσα με τα οποία ισχυρίζεται ότι υπηρετεί την τοπική ενημέρωση. Aυτό καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ που αναφέρει πως μετά τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο (δείτε ΕΔΩ), και ενώ οι οφειλές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους έφτασαν τους τέσσερις μήνες, η επιχείρηση εντείνει την απαξίωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται:Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αξιόπιστη ενημέρωση με ελλιπές και απλήρωτο δημοσιογραφικό δυναμικό δεν υπάρχει. 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ομίλου «Δημοκρατικός Τύπος»:..
   -  Να ανακαλέσει την απόλυση  του εργαζόμενου.
   -  Να εξοφλήσει σε όλους τους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούλιο, όπως ειχε καταγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ένας της «Espresso», απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλονταν δεδουλευμένα τριών μηνών .
Η «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» του Γιάννη Φιλιππάκη είχε απαντήσει τότε με ανακοίνωσή της στην οποία αναφερόταν πως «η πραγματικότητα είναι πως από το γραφείο στη Θεσσαλονίκη έχει αποχωρήσει μόνον ένας δημοσιογράφος. Η διακοπή της συνεργασίας έγινε, εξαιτίας επανασχεδιασμού του φύλλου»
Στην απάντηση του ομίλου Φιλιππάκη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ γινόταν λόγος για στοχοποίηση από την Ενωση, «του μοναδικού οργανωμένου και πολυπληθούς σε, δημοσιογραφικό και μη  δυναμικό, ανταποκριτικού γραφείου που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης».