ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

«Μπλόκο» στο δελτίο ειδήσεων του Mega

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι του καναλιού

Την επ' αόριστον αναβολή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30 Ιουνίου) αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αναβολή μετάδοσης του δελτίου των 20.00 μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Προς τούτο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 4ωρη στάση εργασία από τις 18.00 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2016. Στη συνέλευση υπήρξε και δεύτερη πρόταση που προέβλεπε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και η οποία δεν υιοθετήθηκε από τη συνέλευση..
Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι του MEGA ζητούν «από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
Ολόκληρη η ανακοίνωσητων δημοσιογράφων του MEGA έχει ως εξής:..
"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA
Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε απλήρωτοι.
Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 4 μήνες, που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.
Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση.θέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.
Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να δηλώνει ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.
Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από την διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα.
Καλούμε τους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του MEGA CHANNEL.
Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΡΓΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Οι αντοχές άλλωστε, ψυχολογικές και οικονομικές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έχουν εξαντληθεί.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ