ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η περιπέτεια της Κύρας Αδάμ στα Δερβενοχώρια

Τουλάχιστον γλίτωσε η δημοσιογράφος και η βροχή έσβησε τη φωτιά

Την έντονη διαμαρτυρία του, εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για τη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων σε βάρος της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης αναφέρει:
Το νέο επίτευγμα των υπηρεσιών του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, σε βάρος της ελευθερίας της έκφρασης είναι ότι αυτή τη φορά το δικαίωμα στο ρεπορτάζ αποτελεί πλέον και… τροχαία παράβαση.
Όπως επισημαίνει στην καταγγελία της η γνωστή αρθρογράφος και άλλοτε διευθύντρια της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:
– Στις 28 Ιουνίου το μεσημέρι, καθώς αποχωρούσε από το χωριό Πράσινο Δερβενοχωρίων (όπου είναι μόνιμη κάτοικος) και ενώ η πυρκαγιά είχε φτάσει σε επικίνδυνη απόσταση, αντελήφθη σε.. παρακείμενο δρομάκο μια μικρή συνοδεία ενός μαύρου τζιπ, στο οποίο επέβαινε πολύ διακριτικά ο Αρχιεπίσκοπος, που έσπευσε στη φλεγόμενη περιοχή. Όπως είναι φυσικό για δημοσιογράφο έσπευσε να καλύψει το θέμα.
– Στην αριστερή πλευρά, σε εσοχή του δρόμου, όμως, ήταν σταθμευμένο περιπολικό της Τροχαίας, το πλήρωμα του οποίου, παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής ταυτότητας, της απαγόρευσε να ακολουθήσει τη συνοδεία. Υποχρεώθηκε, λοιπόν, να παρκάρει το αυτοκίνητό της ακριβώς δίπλα στο περιπολικό. Άφησε τα τζάμια ανοιχτά, τα κλειδιά στη μηχανή και έσπευσε πεζή να ακολουθήσει τον Αρχιεπίσκοπο.
– Όταν η συνάδελφος επέστρεψε να πάρει το αυτοκίνητό της το ατσαλάκωτο, όπως αναφέρει, εν μέσω μαινόμενης πυρκαγιάς πλήρωμα του περιπολικού, της είχε ήδη αφαιρέσει τις πινακίδες και αμέσως της αφαίρεσε άδεια κυκλοφορίας και οδήγησης για 10 ημέρες και της επέβαλε πρόστιμο 90 ευρώ. Στην κλήση, ανάμεσα στα εντελώς δυσανάγνωστα γράμματα, διακρίνεται  ότι το όχημά της πραγματοποίησε απότομο ελιγμό για στάθμευση, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση δεικτών κατεύθυνσης (κοινώς φλας) κ.λπ.
Οι… τρομερές αυτές παραβάσεις της τροχαίας, έγιναν στην κορυφή αγροτικού δρόμου, σε χωριό, που εμφανώς απειλείτο από την πυρκαγιά, σε μόνιμο κάτοικο του χωριού και σε δημοσιογράφο, που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του.
Τουλάχιστον γλίτωσε η δημοσιογράφος και η βροχή έσβησε τη φωτιά.