ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ασφαλιστικά μέτρα από Mega, ΣΚΑΙ και AΝΤ1...

...για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών - Απορρίφθηκε αίτημα του Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης

Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους καναλάρχες κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αιτήσεις που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, ΣΚΑΙ και Antenna προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016.
Ήδη στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού.. προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Οι αιτήσεις αυτές θα συζητηθούν και έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 30 Ιουνίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών.
Πριν από δέκα ημέρες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για την τιμή εκκίνησης και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.
Παράλληλα, απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης.