ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συναγερμός σε κυβέρνηση και αγορά από τη βόμβα «Μαρινόπουλου»...

Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση αλλά και στον εμπορικό κόσμο, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι αν υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αρνητικές εξελίξεις στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα πληγεί καίρια το σύνολο της οικονομίας, ενώ το να βρίσκονται στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές προκαλεί τρόμο και δημιουργεί φόβους για ντόμινο με απρόβλεπτες διαστάσεις στην αγορά.
Σύμφωνα με την Ημερησία, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, της αδυναμίας εξεύρεσης νέας χρηματοδότησης, αλλά και της δραματικής υποχώρησης της κατανάλωσης.
Υπολογίζεται ότι περί τα 43 δισ. ευρώ είναι τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, που αν δεν αναδιαρθρωθούν σύντομα, το παράδειγμα της «Μαρινόπουλος» θα ακολουθήσουν κι άλλες.. επιχειρήσεις. Δηλαδή αδυναμία ομαλής λειτουργίας, στάση πληρωμών σε προμηθευτές και εργαζόμενους και μετά... λουκέτα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις με τον Μαρινόπουλο και τα μηνύματα που έρχονται και από άλλους κλάδους για «λουκέτα», επιταχύνουν τις εξελίξεις στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Δηλαδή το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις τράπεζες και την ΤτΕ προτίθενται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις - κλειδιά ώστε να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα περάσει από τη Βουλή η ρύθμιση για την προστασία των μελών των διοικήσεων των τραπεζών που θα προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις δανείων. Έτσι θα λυθούν τα χέρια τους ώστε να προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες «κόκκινων» εταιρειών και να αποφευχθούν «λουκέτα» και κυρίως «δόλιες πτωχεύσεις».
Δηλαδή να μην κλείσουν επιχειρήσεις των οποίων οι μέτοχοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία. Μέχρι στιγμής οι τραπεζίτες δεν υπογράφουν καμιά ρύθμιση φοβούμενοι ποινικές ευθύνες, με αποτέλεσμα να έχει «μπλοκάρει» η αγορά...

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Αλιμο
 
Διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Μαρινόπουλος, στον Άλιμο πραγματοποίησαν οι εργαζομένoι έπειτα από το αίτημα υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα που κατέθεσε η επιχείρηση.
Νωρίτερα, όπως αναφέρει το newpost, σημειώθηκε ένταση όταν οι εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι του σωματείου εμποροϋπαλλήλων κατάφεραν να παρακάμψουν την ασφάλεια του κτηρίου και να πραγματοποίησαν πορεία μέσα στον χώρο των κεντρικών γραφείων...