ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γιατί κλείνει το Floral στην πλατεία Εξαρχείων

Mετά από το πάρτι για τη συμπλήρωση 7 χρονων λειτουργίας του Floral, τo γνωστό στέκι των Εξαρχείων στην ιστορική μπλε πολυκατοικία της πλατείας, ανακοίνωσε ξαφνικά (μεσω fb) ότι βάζει λουκέτο!
O νυν ιδιοκτήτης του Floral Γιώργος Θαλασσινός, ως λόγους για το λουκέτο επικαλείται «το νέο αυξημένο μισθωτήριο του ακινήτου και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και λοιπών συμμοριών στην περιοχή των Εξαρχείων».
Στο σχετικό κείμενο στο  facebook αναφέρεται ότι το Floral κλείνει για λόγους ανεξάρτητα από τη θέληση του. Αναλυτικά:
"Το FLORAL κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων
To FLORAL μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια ζωής και λειτουργίας στην Πλατεία Εξαρχείων.
Είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα στα 7 χρόνια, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορέσαμε να αναβιώσουμε και να επεκτείνουμε το μύθο του- 83χρονου πλέον- ιστορικού FLORAL.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί παρουσιάσαμε πάνω από 300 βιβλία σ’ ένα μεγάλο κοινό,..
οργανώσαμε δεκάδες συζητήσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές ταινιών, φιλοσοφικα-κοινωνικά-πολιτικά σεμινάρια και αφιερώματα.
Κορυφαία υπήρξαν τα αφιερώματα στην Οικονομική Κρίση και τις αιτίες της, όπως και στην Μπλε Πολυκατοικία και το μύθο της.
Διοργανώσαμε πάνω από 1000 συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, πάρτυ και χορευτικές βραδιές! Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλά μουσικά συγκροτήματα ξεκίνησαν από εδώ την καριέρα τους.
Φιλοξενήσαμε με αγάπη και φροντίδα δεκάδες χιλιάδες φίλους, τα ραντεβού και τις συζητήσεις τους, την αγχωμένη προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις τους, την εργασία συγγραφέων, ποιητών και σεναριογράφων που δούλεψαν τα κείμενα τους.
Γίναμε μάρτυρες και συμμέτοχοι μιας ταραγμένης και ιδιόρρυθμης, αλλά ζωντανής και ενδιαφέρουσας γειτονιάς.
Το FLORAL–ανεξάρτητα από τη θέληση του – κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων, σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη και ελπίζει να σας λείψει.
Εμάς πάντως θα μας λείψετε!"