ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ποιοι κατέθεσαν φάκελο για τηλεοπτική άδεια

Στην «κόψη του ξυραφιού» το Mega

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η διαδικασία για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου.
Τον χορό των υποψηφιοτήτων, άρχισε πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο οποίος κατέθεσε χθες το απόγευμα τον φάκελό του στο αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ σήμερα καταθέτoυν τους φάκελους τους ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑLPHA θα καταθέσει τον φάκελό του την Δευτέρα, συμπληρωμένο και με τον ισολογισμό του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
Μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο, αν θα καταθέσει αίτηση και ο τηλεοπτικός σταθμός.. EPSILON”, αν και στελέχη του καναλιού, διαβεβαίωναν οτι η αίτηση θα κατατεθεί κανονικά.

Στην «κόψη του ξυραφιού» το Mega

Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι αν θα προλάβει να καταθέσει τον δικό του φάκελο, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, μετά και το χθεσινό και για μια ακόμη φορά άκαρπο, διοικητικό συμβούλιο των μετόχων, το οποίο συνεδρίασε για να συμφωνήσει στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο του σταθμού.
Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν οτι τα χρονικά περιθώρια για το MEGA , έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί, καθώς εντός της σημερινής ημέρας, θα πρέπει να ολοκληρώσει το νέο επιχειρησιακό του σχέδιο, να το υποβάλλει στις τράπεζες και να το εγκρίνουν αυθημερόν, έτσι ώστε να λάβει την απαιτούμενη ενημερότητα που θεωρείται απαραίτητη για την αρτιότητα του φακέλου. Θα πρέπει επίσης να πληρωθούν εντός της σήμερον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ και να ληφθεί και αυτή η ενημερότητα κι όλα αυτά να κατατεθούν στο αρμόδιο γραφείο ως το βράδυ, καθώς δεν έχει γίνει προεργασία για την σύνταξη νέων οικονομικών καταστάσεων που θα επέτρεπαν εξάντληση των χρονικών περιθωρίων ως την Δευτέρα.

Ως τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας εξάλλου, έχουν προθεσμία να καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας και νέα επιχειρηματικά σχήματα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καλά ενημερωμένων πηγών, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί τουλάχιστον άλλη μία, ή και δύο.

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.
Μέχρι τότε θα έχουν εκδικαστεί και οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τα κανάλια στην Δικαιοσύνη.

- από ρεπορτάζ του Βασ. Χιώτη στο protothema.gr